تاثیر توسعه شهرنشینی بر روی فرآیند بارش در تهران

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,838

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCCC03_028

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1385

چکیده مقاله:

در چند دهه اخیر افزایش آلودگی های ذره ای بر روی شهرهای بزرگ از جمله تهران مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است که در این پژوهش با دیدی متفاوت، ارتباط فرایندی بارش با آلودگی در شهرهای بزرگ به صورت علمی بررسی شده است. این بررسی ها از دیدگاه پژوهشگران هواشناسی و محیط زیست از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تغییرات اقلیم در تهران بزرگ و حومه (کرج – ورامین) در مدت 50 سال اخیر از دو جنبه بررسی شده است که این تغییرات متاثر از دو عامل، موقعیت جغرافیایی و صنعتی شدن و توسعه شهرنشینی می باشد. متوسط سالانه دمای بیشینه و کمینه تهران از کرج بالاتر و دمای کمینه تهران از ورامین بیشتر و دمای بیشینه تهران از ورامین کمتر است. سال 1975 و حدود آن به عنوان بازه صنعتی شدن تهران در نظر گرفته شده است. دید افقی قبل از این بازه با روند صنعتی شدن به تدریج کاهش یافته و پس از این بازه نیز با روند جزیی کاهشی همراه بوده است. تعداد رویدادهای غبار دود مه قبل از صنعتی شدن تهران ناچیز بوده ولی پس از بازه صنعتی شدن به شدت افزایش داشته است. همچنین میانگین بارش سالانه تهران نسبتا از کرج بالاتر و از ورامین خیلی بالاتر است و رود بارش کلی سالانه در تهران و ورامین افزایشی بوده ولی در کرج کاهشی است. تعداد رویداد بارش های محلی (بر اساس افزایش ناگهانی رطوبت نسبی محلی) در روی تهران بزرگ کاهش یافته است که دلیلی بر افزایش شدید آلودگی در مرکز شهر و احتمالا رویداد فایند فراباروری می باشد.

نویسندگان

سیدعلیرضا صادقی حسینی

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :