شناسایی علل ایجاد ریسک در اجرای پروژه های ساختمانی استان ایلام و ارائه راهکار مدیریت صحیح آنها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF08_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

سیدفتح اله ساجدی

دانشیار، گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر شناسایی علل ایجاد ریسک در اجرای پروژه های ساختمانی استان ایلام و ارائه راهکار مدیریت صحیح آنها می باشد.روش تحقیق استفاده شده از نوع توصیفی، پیمایشی همبستگی می باشد که به صورت میدانی اجراء شده است. در همین راستا، جامعهآماری تحقیق حاضر شامل ۷ نفر از افراد خبره و کارآزموده فعال در پروژه های ساختمانی استان ایلام از جمله پیمانکاران، مشاورین وکارفرمایان می باشد. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. داده های تحقیق با روش کتابخانه ای و میدانی گردآوریشده و ابزار به کار گرفته شده پرسشنامه می باشد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش کرونباخ و روایی آنها با روش محتوایی مورد تاییدقرار گرفته اند. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون هایی نظیر t- استودنت تک نمونه ای، آزمون نسبت (آزمون Z) و نیز آزمونفریدمن با استفاده از نرم افزار آماری BMSPSS۲۲ بهره گرفته شده است. نتایج حاکی از آن است که بین مدیریت ریسک های مالی،مدیریت ریسک های فنی و ریسک های مدیریتی و موفقیت در پروژه های ساختمانی استان ایلام روابط معنی داری وجود دارد. بر اساس آزمونرتبه بندی فریدمن متغیر هزینه با کسب رتبه ۱ زیر مجموعه عامل ریسک مالی، به عنوان مهمترین ریسک در اجرای پروژه های ساختمانیاستان ایلام محسوب می شود. پس از آن متغیرهای کیفیت، نظارت و ساخت، قوانین و مقررات، زمان، مدیریت، برنامه ریزی، طراحی وفن آوری در رتبه های ۲ تا ۹ قرار می گیرند. بنابراین متغیر هزینه به عنوان با اهمیت ترین عامل و متغیر فن آوری به عنوان کم اهمیت ترین عاملدر اجرای پروژه های ساختمانی استان ایلام در این تحقیق شناسایی شده اند.

کلیدواژه ها

ریسک، علل، مدیریت، راهکار، پروژه های ساختمانی، استان ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.