تحلیل آماری تاثیر محدودیت ترافیکی COVID ۱۹ بر آلودگی هوا (مطالعه موردی: کلانشهر تهران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF08_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویان ایار

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

فاروق ذبیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه ارومیه

چکیده

آلودگی هوا متاثر از عوامل مختلفی می باشد که وسایل نقلیه یکی از مهمترین عوامل است. در شهرهای پر جمعیت جهان نظیر تهران،آلودگی یکی از معضل های زندگی برای بشر تبدیل شده است که مسئولان ذیربط وظیفه ی بکارگیری استراتژی های مناسب جهتجلوگیری از افزایش آلودگی در سطح شهر را دارند. یکی از بهترین استراتژی ها جهت جلوگیری از افزایش آلودگی هوای ناشی ازوسایل نقلیه، استفاده از محدودیت ترافیکی می باشد.در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا و محدودیت ترافیکی بر سطح شهرهای مختلف، آلودگی هوا دستخوش تغییرات شده است. در اینتحقیق با استفاده از داده های هواشناسی (دمای هوا) و کیفیت هوا که از پایگاه دادهای هواشناسی تهران استخراج گردیده، یک تحلیلآماری با استفاده از مدل رگرسیونی از داده های تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ الی ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ که پانزده روز دوم این تاریخ محدودیت ترافیکیاعمال گردید، انجام گرفت که در نتیجهی این تحلیل محدودیت ترافیکی تغیرات آنچنانی در کیفیت هوا ایجاد نکرده و با تحلیل رگرسیونبه این نتیجه دست یافته شد که همبستگی بین دمای هوا و آلاینده های هوا در تمام موارد حدود ۱۹ درصد بوده و بیشترین تاثیر دمایهوا با توجه به تحلیل آماری مربوط به آلاینده PM ۲.۵ با ضریب ۵.۳۲ و کمترین تاثیر مربوط به آلاینده SO۲ با ضریب ۱.۰۷۶ می باشد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، محدودیت ترافیکی، COVID ۱۹، رگرسیون خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.