نقش معنویت در سلامت خانواده وکیفیت زندگی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF09_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 479
نویسندگان
گروه جامعه شناسی ، واحدآزادشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،آزادشهر ،ایران
گروه تربیت بدنی ،واحدآزادشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،آزادشهر ،ایران
چکیده
خانواده ، نخستین و پایدارترین نهاد انسانی و سنگ بنای جامعه است . می توان گفت خانواده ،کوچکترین و مهمترین نهاد جامعه است ؛ کوچکترین به جهت کمیت و مهمترین به جهت کیفیت . چرا که بهترین مکان برای آسایش و آرامش اعضای جامعه است ،اولین مکان برای رشد و بالندگی انسانهاست و بنابراین زمینه ساز تکامل بشر است . موفقیت خانواده در سایه سلامت معنوی شکل می گیرد.یادگیری آموزه های روانشناختی، تربیتی و اخلاقی در اسلام موجب ارتقاء و تعمیق سلامت معنوی افراد خانواده می گردد .روش تحقیق دراین پژوهش پس از جمع آوری مطالب به شیوه های کتابخانه ای، مروری و اسنادی، به تجزیه و تحلیل توصیفی مفهوم معنویت در نهادخانواده پرداخته شد. وابزار پژوهش شامل منابع کتابها ومجلات ومروری واسنادی می باشد .وبه طورکلی برخورداری از سلامت معنوی، محیطی را در خانواده ایجاد می کند که پدر، مادر و فرزندان میتوانند احساسات و باورهای دینی شان را در آن رشد و پرورش دهند و این موجب پایداری و توانمندسازی بیشتر خانواده می شودنتایج نشان داد وجود معنویت درخانواده علاوه برایجادپیوندهای بین افراد خانواده می تواند پیوندهایی بین اعضا ایجاد نماید ،باعث حفظ آرامش خانواده شود وسلامت فردی واجتماعی خانواده رافراهم نماید وبه طور کلی عملکرد خانواده رابهبود ببخشد .کلیدواژه ها
معنویت ،خانواده ،استحکام خانواده ،کیفیت زندگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.