مطالعه ارتباط پارامترهای پرخاشگری و احساس تنهایی با رضایت زناشویی (مطالعه موردی: دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد شهر اهواز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF07_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره عطامنش

دانشآموخته کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

سعید بختیارپور

استادیار روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

چکیده

خانواده یکی از ارکان اصلی جامعه بشمار می رود. دستیابی به جامعه سالم، آشکارا در گرو سلامت خانواده و تحقق خانواده سالممشروط به برخورداری افراد آن از سلامت روانی و برقراری روابط مطلوب با یکدیگر است. ازاین رو سالم سازی روابط اعضای خانوادهبی شک، تاثیر مثبتی را در جامعه به دنبال خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه پرخاشگری و احساس تنهایی با رضایتزناشویی در دانشجویان زن و مرد متاهل دانشگاه آزاد شهر اهواز در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بود. نمونه آماری شامل ۲۳۸ نفر(۱۱۹ زن و ۱۱۹ مرد) از دانشجویان دانشگاه آزاد شهر اهواز بود که به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. طرحپژوهش از نوع همبستگی بود. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل: پرسشنامه پرخاشگری باس و پری، مقیاس احساستنهایی راسل و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ بودند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطیاستفاده شد. نتایج نشان داد که بین پرخاشگری و احساس تنهایی با رضایت زناشویی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.همچنین نتایج تحلیل رگرسیون مرحله ای نیز نشان داد که متغیرهای احساس تنهایی و پرخاشگری می توانند به طور منفی ومعنی دار رضایت زناشویی دانشجویان را پیش بینی کنند.

کلیدواژه ها

پرخاشگری، احساس تنهایی، رضایت، زناشویی، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.