تدوین راهبردهای اقتصاد مقاومتی نیروهای مسلح در بخش کشاورزی مبتنی بر دیدگاه حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای (مدظله العالی)
  • کد COI اختصاصی: TADEMAM04_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا تمیزی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت و فرماندهی - مدیرعامل بنیاد تعاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

امین پاشایی هولاسو

دانشجوی دکتری رشته مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دانش بنیان، بهره ور، مولد، باعث ارزش افزوده بالا وکاهنده ریسک های اقتصادی در جهان پرتلاطم امروز خواهد بود و به مجموعه رفتارهایاقتصادی دلالت می کند که منجر به تقویت زیرساخت های حکومت اسلامی می شود،به گونه ای که باید از همه ظرفیت های بالقوه و بالفعل برای ارتقای رفاه عادلانه در جامعهاستفاده شود. یکی از بخش هایی که به دلیل شرایط و امکانات می تواند باعث تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گردد، بخش کشاورزی میباشد و در نیروهای مسلح به دلیل دارا بودن شرایط و امکانات مستعد تحقق آن به راحتی می تواند صورت گیرد. در این راستاپژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی درنیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر درآمده است و یک مطالعهتوصیفی – تحلیلی در سال ۱۳۹۶ میباشد که با مدل SWOT از طریق بررسی عواملداخلی (نقاط قوت و ضعف) و عوامل خارجی (فرصت ها و تهدیدها) با مشارکت ۲۰ نفراز خبرگان و صاحب نظران موضوع به شیوه هدفمند انجام شد. گردآوری داده ها ازطریق مرور اسناد، جلسات بحث گروهی متمرکز و پرسشنامه های استاندارد برنامه ریزیاستراتژیک انجام شد. داده ها با استفاده از تحلیل محتوا و آمار توصیفی در قالب مدلSWOT تجزیه وتحلیل شدند. با امتیازبندی حاصل تعداد ۱۵ راهبرد موثر بر تحقق اقتصادمقاومتی در بخش کشاورزی در نیروهای مسلح تدوین شد. همچنین راهبرد «ایجاد وتقویت باور علمی و عملی در مسئولان و فرماندهان نیروهای مسلح به موفقیت بخشکشاورزی در گذر از بحران های ناشی از تحریم و توانایی ایجاد مزیت رقابتی برایاولویت اول را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، کشاورزی، نیروهای مسلح، راهبرد، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.