ارزیابی حضورباکتری های کمپیلوباکترججونی و لیستریا مونوسیتوژنزدرمنابع آب شهرکرمانشاه قبل از کلرزنی براساس مقایسه کشت و PCR

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 314

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOC02_061

تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1400

چکیده مقاله:

با وجود پیشرفت های فراوان در زمینه تصفیه آب و فاضلاب، بیماریهای ناشی از آب هنوز یک تهدید برای سلامت مردم دنیامحسوب میشود. باکتری لیستریا مونوسیتوژنز یک پاتوژن است که باعث لیستریوزیس میگردد. همچنین این پاتوژن می تواند باعثمننژیت، سپتی سمی و وقوع سقط جنین در انسان شود. یکی از راه های انتقال این میکروارگانسیم آب و مواد غذایی است. شناساییسریع و دقیق آن در پیشگیری از موارد عفونت نقش بسزایی دارد. همچنین با توجه به اهمیت کمپیلوباکتر ججونی در آب و صنایعغذایی و ایجاد عفونت و مسمومیت و مشکلات گوارشی در انسان، شناسایی این باکتری می تواند گامی موثر در جلوگیری از آلودگیآب به کمپیلوباکترججونی باشد. بر این اساس هدف از این مطالعه شناسایی باکتریهای لیستریا مونوسیتوژنز وکمپیلوباکترججونی باروش کشت و PCR و مقایسه دو روش در منابع تامین کننده آب شهر کرمانشاه می باشد. ۱۸ نمونه از منابع تامین کننده آب شهرکرمانشاه که شامل یک چشمه یک سراب و یک سد و ۱۲۴ حلقه چاه عمیق که در ۱۸ مخزن ذخیره متمرکز شده قبل از انجام کلرزنی به میزان ۲ لیتر جهت PCR و ۲ لیترجهت کشت جمعآوری شد. استخراج DNA از باکتری استاندارد کمپیلوباکتر ججونی و همچنین لیستریا مونوسیتوژنز با استفاده از کیت DNG-Plus انجام گرفت. واکنش PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی بهینه شد. پس از تعیین اختصاصیت و حد تشخیص PCR نمونه های جمع آوری شده آب مورد برسی قرارگرفت و همزمان هم نمونه ها کشت داده شد و مورد برسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از ۱۸ نمونه منابع تامین کننده آب شهر کرمانشاه با روش PCR، همه نمونه ها کمپیلوباکتر ججونی جدا شد و لیستریا مونوسیتوژنز از ۱۷ نمونه جدا شد و با روش کشت ۴ مورد کمپیلوباکترججونیو ۲ مورد لیستریا مونوسیتوژنز جدا شد. نتایج نشان میدهد که PCRعملکرد مناسب تری نسبت به کشت جهت تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز و کمپیلوباکترججونی دارد.

نویسندگان

سهیلا حیدریان

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر قدس، تهران

آتوسا فردوسی

استاد راهنما، دکتری قارچ شناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی، شهر قدس، تهران

محمدحسن شاه حسینی

استاد راهنما، دکتری تخصصی بیوتکنولوژی، عضو هیئتعلمی دانشگاه -آزاداسلامی، شهر قدس، تهران

طاهر محمدیان

استاد مشاور، دکتری تخصصی بیوشیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی، شهر قدس، تهران