طراحی زنجیره تامین تاب آور در صنعت نفت تحت ریسک های عملیاتی و اختلالی: مطالعه موردی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 554
فایل این مقاله در 50 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EPPR-6-2_001
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1400
چکیده مقاله:
صنعت نفت از بزرگ ترین و موثرترین صنایع جهان است. به دلیل ساختار پیچیده زنجیره های تامین نفت و عدمقطعیت قیمت و تقاضا، طراحی شبکه زنجیره تامین ابزاری مناسب برای بهبود این صنعت است. پیچیدگی زنجیره های تامین باعث افزایش آسیب پذیری نسبت به اختلالات میشود؛ بنابراین هنگام طراحی زنجیره تامین، توجه به تابآوری که زنجیره تامین را قادر میسازد در مواجهه با اختلال، عملکرد مناسبی داشته باشد، ضروری است. به علت نبود مفاهیم تاب آوری و اختلال در ادبیات زنجیره تامین نفت، مدل برنامه ریزی دومرحله ای تصادفی دو هدفه ارائه و از استراتژی توسعه پالایشگاه ها و جایگزینی بایواتانول جهت اختلاط با بنزین برای مقابله با اختلالات که بر صادرات نفت و واردات اکتان افزاهای بنزین اثر میگذارند، استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که اختلال در واردات اکتان افزاها، باعث کاهش ۱۰ درصدی ارزش خالص فعلی و در بخش انتقال نفت به پایانه های صادراتی باعث کاهش ۲ درصدی ارزش خالص فعلی شده و استفاده از استراتژی هایی همچون افزایش ظرفیت پالایشگاهها باعث ۱ درصد بهبود تابع هدف میشود. مدل با استفاده از روش اپسیلون محدودیت تکامل یافته برای کشور ایران بهعنوان مطالعه موردی در بازه زمانی ۸ ساله حل شده و آنالیز حساسیت بر پارامترهای مهم انجام شده است.
کلیدواژه ها:
Petroleum Supply Chain Network Design ، Operational Risk ، Disruption Risk ، Resiliency ، Two Stage Stochastic Programming. ، طراحی شبکه تامین نفت ، ریسک های عملیاتی ، ریسک های اختلالی ، تاب آوری ، مدل برنامه ریزی دومرحله ای تصادفی.
نویسندگان
آرزو بنشاسته
Iran University of Science and Technology
هادی صاحبی
Iran University of Science and Technology
محمدسعید جبل عاملی
Iran University of Science and Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :