طبقه بندی علوم از دیدگاه ابن سینا و اگوست کنت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_1038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ملک محمدی

موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

فرزاد بدیع الزمان

دانشجوی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

مهرزاد رحمانی

مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

چکیده

در این مقاله، ابتدا به تاریخچه و فواید طبقه بندی علوم با مطرح نمودن دیدگاه های ابن سینا و آگوست کنت در این زمینه پرداخته و سعی شد ابتدا ویژگی ها و نقاط برجسته تقسیم بندی ابن سینا را بیان کرده و سپس به تبیین بعضی از زوایای آن بپردازد. موضوع نظریه ابن سینا در تقسیم بندی و طبقه بندی۵ علوم علاوه بر دارا بودن ویژگی ها و محسناتی نظیر عقلی بودن تقسیم، تام بودن، مانعیت و جامعیت، دارای نوع خاصی از انتظام، هنجارمندی و رعایت اصول ارزشی است. شناسایی و به کارگیری بعضی از محسنات این نوع نظام های طبقه بندی علوم، می تواند رهیافت های روشنی را به جهان فلسفه علم، ارائه دهد. در این مقاله سعی شده است نظریه طبقه بندی علوم از دیدگاه ابن سینا با نگاهی به طبقه بندی علوم از منظر اگوست کنت بررسی گردیده و بر وجوه امتیاز این دو نظریه تاکید شود.

کلیدواژه ها

طبقه بندی علوم، ابن سینا، آگوست کنت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.