رتبه بندی تامین کنندگان در زنجیره تامین پایدار با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (مطالعه موردی : کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد فرزین

دانشگاه دانش البرز

سجاد شکوهیار

دانشگاه شهید بهشتی

بهروز دری

دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر رتبه بندی تامین کنندگان در زنجیره تامین پایدار کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد بوده است. روش تحقیق پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و کارشناسان کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد تشکیل میدهند که به روش نمونه گیری هدفمند از بین اعضای جامعه تحقیق که دارای سابقه مدیریت در حوزه زنجیره تامین پایدار، داری مقاله و یا طرح پژوهشی در حوزه زنجیره تامین پایدار و دارای حداقل ۵ ساله سابقه همکاری با کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد به تعداد ۱۵ نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده اند . ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه دلفی و مقایسات زوجی بوده است که تحلیل داده های به دست آمده با روش AHPفازی و دلفی فازی نشان داد که مهمترین معیارهای تاثیر گذار بر رتبه بندی تامین کنندگان کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد تحویل به موقع، مدیریت زیست محیطی، برآورده کردن کامل سفارش، هزینه، کیفیت محصول، تعهد به قرارداد، تکنولوژی، انعطاف پذیری، اثر شلاقی چرمی (کشش بازار) و میزان انحصارگرایی از طرف تامین کنندگان میباشند. از نظر اهمیت و وزن معیارها در جهت رتبه بندی تامین کنندگان در زنجیره تامین پایدار کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد عبارتند از: تحویل به موقع، برآورده کردن کامل سفارش، هزینه، تعهد به قرارداد، انعطاف پذیری، مدیریت زیست محیطی، تکنولوژی، کیفیت محصول، میزان انحصارگرایی از طرف تامین کنندگان و اثر شلاقی چرمی (کشش بازار). و در نهایت رتبه بندی تامین کنندگان با توجه به معیارهای تاثیرگذار رتبه بندی گردید.

کلیدواژه ها

تامین کننده، زنجیره تامین پایدار، کارخانه صنایع سلولزی ماریناسان اشتهارد، تحلیل سلسله مراتبی فازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.