طراحی کنترل کننده غیرخطی مقید با استفاده از الگوریتم کرم شب تاب برای سیستم تعلیق فعال خودرو
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 517
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCME-39-2_002
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
چکیده مقاله:
راحتی سفر و ماندگاری خودرو روی جاده از مهم ترین معیارها در طراحی سیستم تعلیق فعال خودرو هستند، که به دلیل محدودیت عملگر در تولید نیروی کنترلی، مسئله طراحی کنترل کننده برای این سیستم همواره با قید در ورودی کنترلی همراه است. در این مقاله یک روش جدید طراحی کنترل کننده غیرخطی بهینه برای سیستم تعلیق فعال خودرو با در نظر گرفتن قید روی ورودی کنترلی ارائه می شود. در روش کنترلی پیشنهادی، ابتدا یک شاخص عملکرد شبه نقطه ای به صورت ترکیب وزن داری از پاسخ های پیش بینی شده سیستم و ورودی کنترلی تعریف می شود. سپس مسئله کمینه کردن شاخص عملکرد در حضور قید ورودی، به صورت یک مسئله بهینه سازی غیرخطی مقید فرمول بندی شده و با استفاده از الگوریتم کرم شب تاب توسعه یافته حل می شود، تا قانون کنترل مقید به دست آید. به منظور ارزیابی عملکرد الگوریتم کنترلی ارائه شده، نتایج شبیه سازی سیستم کنترل شده با روش جدید در دو حالت نامقید و مقید بررسی می شوند. نتایج نشان دهنده عملکرد مطلوب کنترل کننده مقید ارائه شده در بهبود راحتی سفر با وجود قید روی ورودی کنترلی است، ضمن اینکه سایر پاسخ های سیستم تعلیق اعم از جابه جایی تعلیق و تایر در محدوده قابل قبول قرار می گیرند. همچنین به منظور صحه گذاری بر روش پیشنهاد شده، نتایج این روش ها با روش های کنترل مد لغزشی و مدل کنترل پیش بینی غیرخطی در حالت مقید و در حضور نامعینی مقایسه شده است.
کلیدواژه ها:
Active suspension system ، Nonlinear control ، Constrained optimal control ، Input constraint ، Firefly algorithm ، سیستم تعلیق فعال ، کنترل غیرخطی ، کنترل بهینه مقید ، قید ورودی ، الگوریتم کرم شب تاب
نویسندگان
زهرا آهنگری سیسی
Faculty of Mechanical Engineering, Sahand University of Technology, Tabriz, Iran
مهدی میرزایی
Faculty of Mechanical Engineering, Sahand University of Technology, Tabriz, Iran
صدرا رفعت نیا
Faculty of Mechanical Engineering, Sahand University of Technology, Tabriz, Iran
بهروز علیزاده
Faculty of Basic Science, Sahand University of Technology, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :