تاثیر تمرین تناوبی پرشدت در موش صحرایی ماده چاق قبل از بارداری بر زمان خستگی، متیلاسیون ژن های PGC-۱α و سارکولیپین در عضله دوقلوی زاده های موش
محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 11، شماره: 42
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 258
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSP-11-42_005
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
چکیده مقاله:
چاقی و نیاز به کنترل انرژی، درسراسر جهان به عنوان یکی از بزرگ ترین عوامل در بروز بیماری های مزمن محسوب می شوند و به دلیل انتقال مضرات آن از مادر به فرزند بسیار اهمیت دارند؛ بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین تناوبی پرشدت در موش صحرایی ماده چاق قبل از بارداری بر زمان خستگی، متیلاسیون ژن هایPeroxisome proliferator-activated receptor gamma coactivator ۱-alpha (PGC-۱α) و سارکولیپین در عضله دوقلوزاده های موش بود؛ براین اساس، ۴۰ موش صحرایی سه ماهه ماده نژاد ویستار خریداری شدند و به چهار گروه مساوی تغذیه پرچرب، (گرم ۲۲ ± ۲۵۰) کنترل (گرم ۳۰ ± ۱۷۰)، تمرین + تغذیه پرچرب (گرم ۳۰ ± ۲۴۰) و تمرین (گرم ۳۳ ± ۱۹۰) تقسیم شدند. بعد از انجام شش هفته پروتکل تمرین تناوبی شدید، موش های ماده باردار شدند و پس از تولد نوزادان، آن ها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول برای بررسی متیلاسیون PGC-۱α و سارکولیپین، به روشواکنش زنجیره ای پلی مراز اختصاصیتشریح شدند و گروه دوم بعد از دوماه، پروتکل شنا برای سنجش خستگی را انجام دادند. نتایج آزمون آنوای یک طرفه نشان داد که کاهش معناداری (P = ۰.۰۰۱) در مقادیر متیلاسیون ژن PGC-۱α و افزایش معناداری (P = ۰.۰۰۱) در آزمون سنجش مقاومت به خستگی، بین گروه تمرین با گروه های دیگر و گروه تمرین + تغذیه پرچرب با گروه تغذیه پرچرب وجود داشتند؛ بنابراین، انجام تمرین های تناوبی شدید قبل از بارداری بر متیلاسیون ژن PGC-۱αو عملکرد ورزشی نوزادان موش صحرایی در مقاومت به خستگی نقش دارد. همچنین، تمرین تناوبی شدید می تواند تاثیر ناشی از مصرف غذای پرچرب را کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمانه کنشلو
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مریم نورشاهی
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مهدی هدایتی
دانشیار بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
رعنا فیاض میلانی
استادیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :