بررسی قابلیت کاهش سختی، کلسیم، آهن، سیلیس و کلرور از آب مورد استفاده در کارخانه آلومینای جاجرم با استفاده از دو نوع نانو آلومینا
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 357
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWWSE-5-2_002
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
چکیده مقاله:
با توجه به اثرات نامطلوب برخی اجزای فلزی و غیر فلزی بر خواص آب، این مقاله جذب اجزای کلسیم، آهن، سیلیس، کلرور و سختی از آب مورد استفاده در کارخانه آلومینای جاجرم را با استفاده از دو نوع نانو پودر آلومینا شرح میدهد. هر دو نوع نانو آلومینا خواص مشابهی دارند با این تفاوت که از دو روش متفاوت ساخته شدهاند. پارامتر زمان بهعنوان متغیر اصلی در فرآیند جذب انتخاب شد. برای این کار ابتدا مقدار مشخصی از نانو ذرات آلومینا در مقدار مشخصی از آب مصرفی کارخانه آلومینا قرارگرفته و سپس برای همگنسازی کامل، نمونه در مدت زمانهای۶۰، ۱۲۰، ۱۸۰، ۲۴۰، ۳۶۰ و ۴۸۰ دقیقه روی همزن مغناطیسی قرارگرفت. دمای محلولها ثابت و برابر با ۲۵ درجه سانتیگراد و pH محلولها نیز در تمام نمونهها ثابت و برابر ۶/۷ بود. نتایج نشان داد که میانگین درصد جذب سیلیس، آهن، کلسیم، سختی و کلروراید توسط آلومینای A۱ و A۲ بهترتیب ۷۳/۸۹-۳۵، ۱۰۰-۱۰۰، ۷۳/۲۹-۴۳/۳۲، ۲۲/۱۱-۴۵/۱۶ و ۳۷/۱۰-۶۷-۶ است. با افزایش زمان تماس، میزان جذب افزایش می یابد. همچنین نتایج حاصل از انجام آزمایشها مشخص کرد که میتوان از نانو پودر آلومینا بهعنوان یک روش موثر برای جذب گونههای اشاره شده و کاهش سختی از محلولهای آبی استفاده کرد.
نویسندگان
عماد گرمه
کارشناس مهندسی مواد
میثاق قمری
گروه مواد، دانشکده مهندسی، مجتمع آموزش عالی اسفراین، اسفراین، ایران
عوض وردی گوکلانی
کارشناس واحد آزمایشگاه، شرکت آلومینای ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :