تحلیلی بر ارتباط و ضرورت سلامت معنوی و سبک زندگی بر ابعاد کیفیت زندگی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN03_279
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 242
نویسندگان
چکیده
از مهمترین مسائل مورد توجه در نظام تعلیم و تربیت اسلامی، رشد شخصیتی متعادل و سلامت معنوی است. مقاله حاضر به کشف رابطه بین سلامت معنوی و سبک زندگی اسلامی و مسائل مرتبط با آن می پردازد. یافته ها حاکی از آن است که سلامت چه به صورت فردی و چه به صورت جمعی و به ویژه سلامت معنوی در فرهنگ متعالی اسلامی به عنوان یک ارزش مطرح شده است؛ همچنین نشانه های بنیادی سلامت معنوی در سه عنصر امنیت، سعادت و کرامت ظاهر می شود و چنانچه افراد بتوانند این نشانه ها را در مسیر زندگی خویش نمایان سازند، به مقام والای سلامت معنوی راه یافته اند. کیفیت زندگی شرایطی است که خوب زیستن را امکان پذیر می سازد، به نحوی که فرد در یک وضعیت مناسب جسمی، روانی و اجتماعی قادر به انجام فعالیت های روزمره باشد. ارزیابی کیفیت زندگی شهری یکی از مهمترین ضرورت های مطالعات شهری است. این پژوهش با هدف تعیین سلامت معنوی با سبک زندگی با کیفیت زندگی انجام گردید. روش پژوهش کتابخانه ای بوده، یافته های پژوهش نشان داد که بین سلامت معنوی با کیفیت زندگی رابطه وجود دارد. بر اساس سبک زندگی و سلامت معنوی آنها قابل پیش بینی است. لذا می توان با بهبود سبک زندگی و سلامت معنوی، کیفیت زندگی آنها را ارتقاء داد. بین سبک زندگی سلامت محور و ابعاد آن و سلامت اجتماعی رابطه ی مستقیم و معنی داری وجود دارد. بعبارت دیگر هرچه میزان سبک زندگی سلامت محور افراد بیشتر باشد، سلامت اجتماعی آنان نیز بالاتر خواهد بود. براساس نتایج پژوهش، تقویتو گسترش سبک زندگی سلامت محور در جامعه به افزایش سلامت اجتماعی منجر خواهد شد.کلیدواژه ها
سبک زندگی، کیفیت زندگی، سلامت معنویمقالات مرتبط جدید
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر کاهش تعارضات زوجین: یک مطالعه مروری
- بررسی شیوع اختلال شخصیت اسکیزوئید در زوج های در آستانه طلاق در شهر اصفهان
- رابطه هیجان آگاهی و مهارت حل مسئله اجتماعی با اضطراب اجتماعی دانش آموزان
- نقش سلامت روان بر نوع انتخاب محتوا در شبکه اجتماعی اینستاگرام
- پیش بینی اعتیاد به اینترنت براساس مولفه های اجتناب شناختی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.