ارزیابی و تاثیر برداشت زمین شناسی (mapping) در طراحی تحکیمات ، پس از حفاری فضاهای زیرزمینی با مطالعه بر روی تونل سرریز آب در سد مخزنی هراز

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 397

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOC06_003

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400

چکیده مقاله:

دیر باز در انجام پروژه های مختلف در ایران به برداشت های زمین شناسی از منظر اهمیت و جایگاه ویژه ای که جهت طراحیو اجرای تحکیمات دارند نگریسته نشده است. لذا تحکیمات بدون کمترین توجه به برداشت های زمین شناسی طراحی و اجراشده و علاوه براینکه اطلاعات زمین شناسی پس از اجرای تحکیمات فضاهای حفاری شده از دست رفته است طرح تحکیماتاجرا شده نیز در اکثر موارد بدلیل نادیده گرفتن عوارض زمین شناختی با مشکلات عدیده ای مواجه می شود که سبب کاهشراندمان آن شده و سبب اتلاف وقت و هزینه بسیار و در اغلب موارد دوباره کاری می گردد . این در حالیست که امروزه اهمیتبرداشت صحیح ودقیق بخوبی روشن شده است . لذا Mapping جایگاه خاصی پیدا کرده و باید به درستی و بصورت کاملانجام گیرد تا بتوان تحکیمات را برپایه اطلاعات زمین شناسی که بسیار اساسی و مهم می باشند طراحی و اجرا نمود. در ایننوشتار سعی شده است تا اصول یک مپینگ صحیح بطور کامل ارائه گردد. تا در غالب یک مطالعه موردی بتوان اهمیت بسیاربالای آنرا تبیین نمود . در چنین فرایندی به پارامترهای متعددی با توجه به نوع پروژه در حال اجرا نیاز است که می توان بهمهمترین آنها بصورت زیر اشاره نمود :از مهمترین اطلاعاتی که می بایست ثبت گردند : Dip و Dip direction می باشد (یعنی تعیین دقیق شیب و امتداد لایهها- درزه ویا گسل ها) که می توانیم به وسیله این آیتم بررسیهای گسترده ای از جمله حالت گوه ای شدن سنگ را بررسی کرده تا در طراحی شبکه بولت گذاری و شاتکریت و همچنین قاب گذاری این مقاطع مورد استفاده اساسی قرار گیرد.

نویسندگان

سیدمجتبی مرتضوی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سواد کوه

نوربخش مرادزاده

کارشناس استخراج معدن