بررسی غلظت فلزات سنگین در رسوبات، منطقه چابهار حدفاصل پزم تا رمین/
محل انتشار: فصلنامه دریا فنون، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 421
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMT-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400
چکیده مقاله:
فلزات سنگین به دلیل سمیت و پایداری یکی از مهم ترین مسایل محیط زیستی محسوب می شوند. در این مطالعه برای درک میزان مخاطرات ناشی از فلزات سنگین، غلظت برخی فلزات سنگین (آلومینیم، آهن، منگنز، کروم، وانادیم، نیکل، روی، آرسنیک، مس، سرب، کبالت، و کادمیم) در رسوبات سطحی ۱۱ ایستگاه در خلیج چابهار توسط دستگاه اسپکترومتری نشری پلاسمای جفت شونده القائیICP OES)) تعیین شدند. ایستگاه های نمونه برداری شامل ورودی خلیج، آب شیرین کن، تیس، کنارک، رمین و پزم و یک نمونه شاهد در دهانه ورودی به خلیج چابهار بود. نتایج تحقیق نشان داد که بجز مناطق عمیق پزم، غلظت آرسنیک در رسوبات منطقه مورد مطالعه بخصوص ایستگاه هایی مانند مناطق عمیق رمین و سواحل پزم و کنارک ۲.۵ تا ۳ بار بیش از حد آستانه این عنصر بود. غلظت های کروم (بجز رمین ۱ و تیس ۲)، نیکل (بجز تیس ۲) و کادمیم (بجز تیس ۲) در کلیه ایستگاه ها به ترتیب بین ۲.۵-۱، ۵-۱ و ۴-۱ برابر بیش از حد آستانه در استاندارد های بین المللی NOAA و ISQGs در رسوبات منطقه تجمع نموده بودند. بررسی های صورت گرفته نشان داد که منشا عمده فلزات سنگین مورد مطالعه منشا طبیعی بود بجز کروم و کادمیم که منشا انسان زاد داشتند. هر چند در برخی ایستگاه ها فعالیت های انسانی بر میزان غلظت فلزاتی مانند سرب، آرسنیک و نیکل تاثیر گذار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید یوسفی
گروه آموزشی مهندسی منابع طبیعی - محیط زیست - آلودگی های محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران
همیرا آگاه
استادیار پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
لعبت تقوی
دانشیار دانشکده منابع طبیعی ومحیط زیست/دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات/تهران/ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :