مناطق فرودست شهری و روایت ساکنان از ارائه خدمات شرکت آب و فاضلاب (اتنوگرافی نهادی مناطق فرودست شهری شهر سنندج)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_WWJ-31-7_008

تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1400

چکیده مقاله:

این پژوهش در پی ارائه روایت ساکنان مناطق فرودست شهر سنندج از ارائه خدمات و امکانات شهری است. در همین راستا، از رویکرهای توسعه پایدار شهری و بازآفرینی شهری برای توضیح این موضوع بهره مند شدیم. با توجه به موضوع و هدف مورد بحث، از روش اتنوگرافی نهادی که پژوهشگر به وسیله آن در پی آشکار کردن وضع موجود و سپس ارائه راهکارها برای تغییر وضعیت مطلوب است، استفاده شد. بنابراین داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساخت یافته تا زمان اشباع نظری با ۲۰ نفر از مشترکین و ۷ نفر از کارشناسان شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان به دست آمد و همچنین آمار و اسناد مربوطه جمع آوری شد. مقولات اولیه در قالب ۲۴ مقوله که از آنها ۸ مقوله ثانویه خدمات رسانی مناقشه برانگیز، کیفیت مدیریت فنی، ضعف مدیریت فنی، فقدان هماهنگی در اتفاقات، فقدان همکاری های بین سازمانی، زیرساخت های نامتناسب شبکه، ناهماهنگی در مشتری محوری، ابهام قبض و مبالغ بودند که از مقولات اولیه بیرون کشیده شدند و از این مقولات ۲ مقوله هسته ای طرد ساختاری، طرد نهادی و فقدان هماهنگی در اجرا و ابهامات قبوض استخراج شد. نتایج نشان دهنده عدم توسعه پایدار شهری در مناطق بررسی شده و به تبع کاهش کیفیت مناسب زندگی است که این امر با چالش های ساختاری و نهادی در رابطه با ساکنان این مناطق از نظر بهره مندی شان از امکانات شهری نمود یافته است. همچنین فقدان هماهنگی در اجرا و ابهامات قبضی مربوط به شرکت آب و فاضلاب موجب تشدید این روند شده است. بنابراین بازآفرینی شهری در زمینه توسعه زیرساخت های شبکه آب و فاضلاب، حفظ و حراست از شبکه و همچنین شفاف سازی در ارائه قبوض و ارتقای مشتری مداری لازم است تا کمیت و کیفیت خدمات رسانی را در این مناطق افزایش یابد.

نویسندگان

حسین دانش مهر

استادیار، گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

عثمان هدایت

دانشجوی دکتری، گروه جامعه شناسی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adams, D. & Hastings, E. M. 2001. Urban renewal in ...
  • Bayat, A. 2018. Street politics: poor peoples movements in Iran, ...
  • Chan, E. H. & Yung, E. H. 2004. Is the ...
  • Devault, L. 2006. Liberating method : feminism and social research, ...
  • Irandoost, k. & Tavalaee, R. 2012. Pattern of poor housing ...
  • Mehr news agency. 2018. https://www.mehrnews.com. mehrnews.com/xMxVc. News ID 4415203. (In ...
  • Sanandaj Municipality. 2019. http://www.e-sanandaj.ir/.http://e-sanandaj.ir/fa-IR/DouranPortal/4670/page. (In Persian)Statistical Center of Iran. 2016. ...
  • Zheng, H. W., Shen, G. Q. & Wang, H. 2014. ...
  • نمایش کامل مراجع