بررسی تراکم جاده و مسیرهای چوبکشی در سری دو پجیم با تاکید بر مسائل زیست محیطی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طوبی روستا

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سا

سیدعطااله حسینی

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

مدیریت بهینه منطقه های جنگلی و اجرای عملی طرحهای جنگلداری ارتباط مستقیما با کیفیت و کمیت طراحی و ساخت شبکه جاده های جنگلی و طراحی مسیرهای چوبکشی دارد. در این مطالعه منطقه سری دو پجیم با سطحی معادل 1869 هکتار مورد بررسی قرار گرفت.میزان تراکم مسیرهای چوبکشی و جاده ای در سری و بهترین تراکم آن ها از لحاظ کمترین خسارت زیست محیطی بررسی شد . تراکم جاده ای در این منطقه 91/9 و تراکم مسیر چوبکشی 96/28 متر در هکتارمی باشد که با در نظر گرفتن حداقل تخریب و کاهش تعداد قوسها در مناطق مستعد فرسایش و افزایش طول جاده درجه سه با در نظر گرفتن میزان برداشت و شرایط شیب پارسلهای 3،4، 5 و 30 و تعداد قوسهای بیشتر نسبت به بقیه مناطق می توان4 کیلومتراز طول مسیرهای چوبکشی کاست و به میزان تراکم جاده ای افزود که تراکم جاده ای به 05/12 متر در هکتار تبدیل شده و تراکم چوبکشی نیز به 8/28 خواهد رسید. این امرکشیدن چوب توسط اسکیدرها در زمان خیس بودن مسیر را حذف نموده و با تبدیل آنها به جاده درجه سه حتی پیمانکار هم به دلیل استهلاک و عدم قدرت کامیون به عبور از آنها در زمان خیس بودن نمی پردازد و این خود باعث جلوگیری از تخریب و فشردگی خاک خواهد شد. کاهش 4 کیلومتر از مسیر چوبکشی در مناطق مستعد و با قوسهای زیاد، اثرات بسیار زیادی در جهت تقلیل و یا تخریب های زیست محیطی حاصل از کشیدن چوب در مسیر های چوبکشی خواهد داشت و که این امر کمک شایانی است در رسیدن به اهداف حفاظت جنگل و استمرار تولید آن که از اهداف توسعه پایدارمی باشد

کلیدواژه ها

تراکم جاده، مسیر چوبکشی، پجیم، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.