بررسی میزان فعال بودن کتاب مطالعات اجتماعی پایه سوم ابتدایی بر اساس روش ویلیام رومی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه تقوی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان ( پردیس شهید باهنر کرمان)

نرجس رستگاری

دکترای برنامه ریزی درسی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس شهید باهنر «استاد راهنما»

چکیده

< p> کتاب درسی که یکی از مهم ترین مراجع و منابع یادگیری دانش آموزان در نظام های آموزشی محسوب می شود،در نظام آموزشی کشور ما نیز نقش مهمی دارد. به لحاظ این اهمیت و همچنین به سبب نقش محتوای کتاب مطالعات اجتماعی در جهت آموزش فرایند یاددهی و یادگیری در این پژوهش ، محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه ی سوم ابتدایی براساس تکنیک ویلیام رومی و مولفه های او مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تحلیل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی سال سوم دبستان در جهت آموزش فرایند یاددهی و یادگیری براساس تکنیک ویلیام رومی می باشد . این پژوهش ازنظرهدف ,کاربردی و باتوجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش ، جز پژوهش های توصیفی از نوع تحلیل محتوا است. جامعه آماری آن را کل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه ی سوم ابتدایی سال ۹۹-۱۳۹۸ تشکیل می دهد که با استفاده از روش تصادفی ساده ، تعداد ۲۵ صفحه ازکتاب مطالعات اجتماعی پایه ی سوم ابتدایی به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها تکنیک تحلیل محتوای ویلیام رومی برای بررسی متن, تصاویر و فعالیت های پیشنهادی کتاب از لحاظ میزان درگیرساختن ذهن یادگیرنده است. نتایج نشان داد که براساس تکنیک ویلیام رومی ضریب درگیری متن کتاب پایه ی سوم ابتدایی , ۱/۳ ضریب درگیری تصاویر۲/۹ ، ضریب درگیری سوالات ۰/۷۷است و باتوجه به این پژوهش تصاویر و همچنین فعالیت های کتاب مطالعات اجتماعی سال سوم ابتدایی موجب تقویت یادگیری فعال در دانش آموزان نشده است اما متون کتاب یادگیری فعال را در دانش آموزان منجر می کند.< /p>

کلیدواژه ها

ویلیام رومی ، مطالعات اجتماعی ، فعال و غیر فعال بودن دانش آموزان ، ضریب درگیری ، تحلیل محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.