نقش رهبری تحول و دگرگون سازی شغلی در پیش بینی شیفتگی به شغل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی دوسالانه روان شناسی صنعتی و سازمانی
  • کد COI اختصاصی: IOPC04_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه محمدحسینی

کارشناسی ارشد گروه روانشناسی صنعتی سازمانی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز ایران

چکیده

زمینه و هدف: شیفتگی به شغل به تجربه کوتاه مدتی از غرق شدن در کار اشاره دارد که با جذب، لذت کاری و انگیزه درونی کاری مشخص می شود . با شاخص های مختلف عملکردی رابطه مثبت دارد. افرادی که شیفتگی را تجربه می کنند به احتمال بیشتری از تمرکز، انگیزه و سلامت جسمی و روانی برخوردارند. با توجه به اهمیت شیفتگی، تحقیق در مورد عوامل موثر در بر آن امری ضروری می باشد. بدیهی است رهبری اصلی ترین راهی است که با ایجاد تغییر در شناخت کارکنان می تواند در شیفتگی به شغل موثر باشد. یکی دیگر از راه های افزایش شیفتگی دگرگون سازی شغلی است . دگرگون سازی شغلی از طریق منطبق کردن وظایف با باتوانمندی ها، آرزو و علایق کارکنان، احتمال تجربه شیفتگی را در آن ها افزایش می دهد. بنابراین باتوجه به نقش رهبری تحولی و دگرگون سازی شغلی در شیفتگی شغلی، هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش رهبری تحولی و دگرگون سازی شغلی در پیش بینی شیفتگی به شغل بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است و به لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان یکی از شرکت های نفت اهواز بود که تعداد۱۲۰ نفر از کارکنان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های شیفتگی به شغل Bakker ۲۰۰۸ ، دگرگون سازی شغلی Laurence ۲۰۱۰ و رهبری تحولی Carless, Wearing & Mann ۲۰۰۰ جهت تکمیل در اختیار آزمودنی های پژوهش قرار گرفت. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که رهبری تحولی و دگرگون سازی شغلی با شیفتگی رابطه مثبت و معناداری دارند. با توجه به نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه، رهبری تحولی و دگرگون سازی شغلی ۲۵ درصد از واریانس شیفتگی به شغل را تبیین می کنند. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت شیفتگی به شغل، پیشنهاد می شود سازمان ها کارکنان خود را جهت بکارگیری دگرگون سازی شغلی تشویق کنند تا افراد کار خود را به گونه ای که با علایق وتوانایی های آن منطبق است، تغییر دهند. همچنین به منظور افزایش تجربه شیفتگی پیشنهاد می شود رهبران و مدیران در ارتباط باکارکنان خود از سبک رهبری تحولی استفاده کنند.

کلیدواژه ها

شیفتگی به شغل، رهبری تحولی، دگرگون سازی شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.