مطالعه تاثیر بیماری جهان گیر کرونا بر آموزش های مجازی درس های عملی و کارگاهی رشته موسیقی در دانشگاه های ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی مجازی سازی دروس کارگاهی و عملی رشته هنر، چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: VWPAC01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایلناز رهبر

استادیار گروه هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

یکی از رشته های هنر که دارای دو نوع دروس تئوری و عملی است، رشته موسیقی است. مسئله اصلی در مقاله حاضر بررسی چگونگی آموزش مجازی دروس عملی موسیقی و نرم افزارها و اپلیکیشن ها است و اینکه در نهایت برای این منظور چه راهکارهایی می توان پیشنهاد داد و اینکه استادان هریک چگونه با این مسئله برخورد کرده و در نهایت نتیجه چه بوده است. بدین منظور پنج دانشگاه سراسری کشور- یعنی دانشگاه تهران، هنر تهران، گیلان، کردستان و هنر اصفهان- که ارائه کننده این رشته بده، مورد بررسی قرار گرفته و با برخی از استادان دانشگاه های مذکور مصاحبه انجام شده است. نتیجه نشان داد که در رشته موسیقی اکثر استادان جوان، توانسته اند با مدیریت خود کلاس ها را به نحو خوب و قابل قبولی ارائه کنند، اما نرم افزار دانشگاهی که عمدتا ادوبی کانکت بوده، به تنهایی کافی نبوده و در نتیجه از اپلیکیشن های دیگری نیز به طور موازی استفاده می شود. اما دانشگاه کردستان با استفاده از نرم افزار متفاوت big blue button نسبت به دیگر دانشگاه ها موفقیت بیشتری داشته و پیشنها دی شود به دلیل قابلیت های بیشتر این نرم افزار برای رشته موسیقی و در اختیار قرار دادن چندین کلاس هم زمان برای استاد و دانشجو از آن استفاده شود. همچنین در میان درس ها، دروس گروه نوازی و آواز جمعی بیشترین آسیب را در این شیوه دیده که تنها راه ممکن تغییر محتوای این دروس بوده است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روشو ماهیت علی است. گردآوری مطالب عمدتا به شیوه میدانی بوده و در روش میدانی از مصاحبه استفاده شده است.

کلیدواژه ها

آموزش هنر، آموزش موسیقی، رشته موسیقی، درس های عملی موسیقی، نوازندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.