تاثیر مکمل سازی سرکه انگور قرمز و باکتری پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 555
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-27-1_004
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: سرکه انگور باکاهش اسیدیته و در نتیجه کاهش میکروارکانیسمهای مضر جیره وباکتری پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی (پروبیوتیکPAL) به عنوان باکتری مقاوم به اسید با تولید ترکیبات ضد میکروبی اثرات مفیدی بر عملکرد حیوان دارند. هدف: مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثرات مکملسازی سرکه انگور قرمز و پروبیوتیک PAL بر عملکرد رشد، پاسخ سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجههای گوشتی انجام گرفت. روش کار: برای این منظور تعداد ۳۶۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه راس ۳۰۸ در یک آزمایش فاکتوریل ۳×۲ در قالب طرح کاملا تصادفی، با شش تیمار، پنج تکرار و ۱۲ قطعه جوجه در هر تکرار تا ۴۲ روزگی پرورش داده شدند. جیرههای آزمایشی حاوی سرکه انگور (صفر، دو و سه درصد) و PAL (صفر و ۰۱/۰ درصد) بودند. نتایج: نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن سه درصد سرکه در جیره غذایی موجب افزایش مصرف خوراک در دوره رشد (۴۲-۲۲ روزگی) و کل دوره پرورش (۴۲-۰ روزگی) گردید (۰۵/۰>P) و استفاده از پروبیوتیک PAL، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک را در دوره آغازین (۲۱-۰ روزگی) و کل دوره پرورش (۴۲-۰ روزگی) به طور معنیداری بهبود بخشید (۰۵/۰>P). در کل دوره پرورش، پرندگانی که ترکیب سرکه و پروبیوتیکPAL را دریافت کرده بودند ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (۰۵/۰>P). بیشترین تیتر آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل نیز در سرم پرندگان تغذیه شده با ترکیب سطح دو درصد سرکه و پروبیوتیک PALمشاهده گردید (۰۵/۰>P). هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی تاثیر معنیداری بر راندمان لاشه، وزنهای سینه، ران و چربی محوطه بطنی نداشتند (۰۵/۰
سرکه در مقایسه با گروه شاهد کاهش و وزن نسبی کبد در تمام سطوح سرکه افزایش نشان داد (۰۵/۰>P). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که استفاده از سرکه به همراه پروبیوتیک PAL در مقایسه با استفاده از آنها به تنهایی تاثیر بهتری بر عملکرد رشد و پاسخ سیستم ایمنی جوجههای گوشتی داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فضیله درستی
کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
رامین نجفی
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
علی میرزا آقازاده
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :