بررسی موانع و ارائه راهکارهای مناسب جهت برقراری نظام مدیریت کیفیت جامع (TQM)در بیمارستان فاطمه زهرا (س) شهرستان ساری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPEN-3-5_003

تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: امروزه کیفیت همراه با مطلوبیت تواما و مترادف با هم تعریف می شود. این مفهوم با آنچه که در گذشته از کیفیت استباط می شد، تفاوت بسیار دارد و طبعا مستلزم آنست که اندیشه و تفکر رسیدن به کیفیت بهتر به فرآیند تولید راه یابد و آنرا متحول سازد. هدف مدیریت کیفیت جامع، ایجاد تحول در شیوه عملکرد و فعالیتهای سازمانی است. به منظور درک صحیح از اهمیت مدیریت کیفیت جامع و میزان اثربخشی آن در صنایع، ابتدا میبایست باوری عمیق نسبت به مفاهیم، فلسفه و همچنین مبانی اصولی آن ایجاد شود. بنابراین، در تحقیق حاضر، با هدف بررسی موانع و ارائه راهکارهای مناسب جهت برقراری نظام مدیریت کیفیت جامع (TQM) در بیمارستان فاطمه زهرا(س) شهرستان ساری با استفاده از مدل مفهومی تلاش دارد که در این راه قدمی بردارد. روش بررسی: از میان جامعه آماری ۱۰۰ موردی مدیران، سرپرستان و مشتریان و بیماران بیمارستان فاطمه زهرا(س) شهرستان ساری، تعداد ۸۰ مورد به عنوان نمونه آماری انتخاب، سپس با جمع آوری داده ها و اطلاعات لازم با استفاده از ابزار پرسشنامه، در قالب روش تحقیق کتابخانه ای و میدانی و استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز توصیفی و با تست های فریدمن و خی دومورد آنالیز آماری قرار گرفته است. یافته­ها: میزان تاثیر خط مشی به میزان ۰۹/۴،  ساختارسازمانی۰۵/۲،  رضایتمندی مشتریان ۲۶/۴،  قیمت ۵۵/۳ و تامین کنندگان ۱۳/۱است. نتایج تحقیق نشان دهنده تایید کل فرضیه ها، یعنی کل فرضیه های پنجگانه در اثربخشی نظام مدیریت کیفیت جامع موثر است. نتیجه­گیری : بیشترین میزان تاثیر اثربخشی نظام مدیریت کیفیت جامع رضایتمندی مشتریان است. منطق این مورد را می­ توان از تئوری های موجود،  فرض دلیل نمود. زیرا بیمارستان بدون مشتری و بیمار نمی تواند دوام بیاورد و در واقع مشتری قلب تپنده سازمان است. این بیمارستان به جهت جوان بودن دارای نیروهای بالقوه جهت انجام هرگونه تغییر و دستیابی به پیشرفت و توسعه در زمینه اهداف مورد نظر خود می باشد.

کلیدواژه ها:

barriers ، comprehensive quality management ، providing solutions ، Fatemeh zahra Hospital (SA) Sari city. ، موانع ، مدیریت کیفیت جامع ، ارائه راهکار ، بیمارستان فاطمه زهرا(س) شهرستان ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Syng•hal, winwer, "Effect of the implementation of TQM on Companies ...
  • Evans, Bill; Reynolds, Peter, Jefriter, David, "Total Quality Management educational", ...
  • Fltn Ross, Naomi Glyna . "Management of Health Services", translated ...
  • ۱۰.Pourshams, MR." Comprehensive Directory of of ISO standards ۹۰۰۰/۲۰۰۰", published ...
  • Burns, Andrew, "describes the elements of ISO ۹۰۰۰ standards", translated ...
  • Haji Sharif, Mahmoud, "Design of Total Quality Management, Total Quality ...
  • Ansari, Hassan, Ebadi Fard Azar Farid, "Principles of Hospital Management ...
  • Riahi, Behroz. "Total Quality Management in the Public Sector Publishing", ...
  • Ismail Pur, Reza. "Investigation of the role of senior management ...
  • Madani ,M. "exploring the possibility of taking advantage of TQM ...
  • ۱۰.Pourshams, MR." Comprehensive Directory of of ISO standards ۹۰۰۰/۲۰۰۰", published ...
  • نمایش کامل مراجع