مدل سازی پراکنش تون چشم درشت (Thunnus obesus Lowe, ۱۸۳۹) در اقیانوس هند با استفاده از متغیرهای محیطی حاصل از تصاویر ماهواره ای
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کاربردی، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 309
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAE-9-4_001
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
اطلاع از تاثیر محیط بر پراکنش آبزیان اقتصادی قدمی بنیادی در مدیریت اکوسیستم محور شیلات و در نهایت به عنوان یک رویکرد استاندارد در سیاست های مدیریتی به حساب می آید. تون چشم درشت (Thunnus obesus) از مهم ترین آبزیان در حال برداشت در اقیانوس هند است. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط متغیرهای تاثیرگذار بر روی میزان صید و پراکنش تون چشم درشت صید شده توسط پرساینرهای ایرانی در اقیانوس هند با به کارگیری مدل جمعی تعمیم یافته (GAM) و حداکثر آنتروپی (MaxEnt) و متغیرهای حاصل از تصاویر ماهواره ای پرداخته است. نتایج بیانگر تاثیر متغیرهای زمانی و مکانی همراه با متغیرهای انرژی جنبشی ادی، ارتفاع سطح دریا، عمق لایه هم دمایی ۲۰ درجه سانتی گراد و دمای سطحی آب است. بیشترین مطلوبیت زیستگاهی حاصل از مدل حداکثر آنتروپی در عرض های ۰ تا ۵ درجه شمالی و جنوبی و به ویژه در ناحیه غربی اقیانوس هند و طول ۴۵ تا ۷۰ درجه شرقی مشاهده شد. تحقیق حاضر با به کارگیری تصاویر ماهواره ای و تعیین مهم ترین فاکتورهای محیطی تاثیرگذار بر مناطق با مطلوبیت زیستگاهی بالا می تواند با افزایش کارایی صید به ناوگان پرساینرهای ایرانی در یافتن محل تجمع این گونه و در نهایت به مدیران شیلاتی کشور برای اجرای مدیریت اکوسیستم محور شیلاتی در آب های مورد بهره برداری از ذخایر مشترک اقیانوس هند کمک کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی حقی وایقان
Urmia University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :