بررسی تاثیر استفاده از میراگر ویسکوز در فاصله درز انقطاع میان دو قاب بتنی با تعداد دهانه متفاوت

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 226

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNACE-4-3_002

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

فاصله بین دو ساختمان در مناطق شهری درز انقطاع نامیده می شود. عدم وجود این درز و یا عدم رعایت مناسب این فاصله باعث برخورد دو ساختمان به هنگام وقوع زلزله های شدید می شود. در چنین مواردی استفاده از میراگرهای ویسکوز مفید به نظر می رسد. در این تحقیق دو قاب ۴، ۸ طبقه با سیستم خمشی بتنی متوسط انتخاب شد. جهت ایجاد رفتار نامتقارن سازه سمت چپ همواره با ۲ دهانه و سازه سمت راست با تعداد دهانه های ۳ و ۴ و ۵ مدل شد. مدل ها با توجه به آیین نامه های موجود طراحی گردید. کلیه مدل ها یکبار با درز انقطاع و بار دیگر با میراگر ویسکوز در وسط درز انقطاع مدل شد. سپس تحلیل دینامیکی غیرخطی با هفت شتاب نگاشت بر روی تمامی سازه ها صورت گرفت و نتایج بدست آمده از این تحلیل با هم مقایسه گردید. در نهایت مشخص شد که وجود میراگر باعث کاهش پاسخ هایی همچون جابجایی و دریفت طبقات می شود.

نویسندگان

سجاد محمدیان آبی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران - سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :