کاربرد روش ارتعاشات پیشا درمحاسبه درز انقطاع مورد نیاز بین دو ساختمان هم جوار نامنظم تحت تاثیر تابع چگالی طیفی غیر خطی تحریکات لرزه ای
محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,074
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCE06_0604
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1390
چکیده مقاله:
یکی از رایج ترین مکانیزمهای تخریبی سازه در خلال وقوع زلزله های مهیب گذشته، برخورد دو ساختمان مجاور هم و ایجاد نیروی ضربه ای مهلک از یک ساختمان به ساختمان دیگر است که در مبانی طرح لرزه ای به این نیروی عظیم، نیروی تنه ای گفته می شود. عدم تعبیه فاصله مناسب بین سازه ها پس از زلزله لوماپریتا در سال 1989 ، دانشمندان را بر آن داشت که ماهیت و رفتار دینامیکی غیر خطی نیروی تنه ای را بررسی نموده و برای حذف یا کاهش این نیروراهکارهایی را ارائه نمایند. با گذشت 22 سال از نخستین تحقیقات صورت گرفته تا به امروز روشهای مختلفی برایکاهش یا از بین بردن اثر نیروی تنه ای ارائه شده است که از مهمترین آنها می توان به استفاده از المان اتصال، جداگر لرزه ای و تعبیه فاصله جداساز بین دو سازه نام برد. از بین روشهای مذکور، ساده ترین و کاربردی ترین روش که در اکثر آیین نامه های طرح لرزه ای نیز استفاده می شود، تعبیه فاصله جداساز یا درز انقطاع است. در این تحقیق نیز هدف اصلی محاسبه درز انقطاع بین دو ساختمان مجاورهم به روش ارتعاشات پیشا(تصادفی)است. برای نیل به این هدف دو نوع سازه با رفتار برشی(انطباق مرکزجرم برمرکزسختی) و رفتار برشی- پیچشی(عدم مرکزجرم برمرکزسختی) در نظر گرفته شده و برای تعریف تحریکات لرزه ای از تابع چگالی طیفی غیر خطی تاجیمی-کانای استفاده شده است. سپس نتایج حاصل از مدلسازی با یکدیگر مقایسه شده و اثر پارامترهای مختلف همچون زمان تناوب، سختی و صلبیت پیچشی ، خروج از محوریت و اثر میرایی بر میزان درز انقطاع بررسی شده است.
کلیدواژه ها:
درز انقطاع ، نیروی تنه ای ، ارتعاشات تصادفی(پیشا) ، رفتار جانبی-پیچشی ، تابع چگالی طیفی غیر خطی توان
نویسندگان
نوید سیاه پلو
عضو هیئت علمی گروه عمران موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهوا
علیرضا فیوض
عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :