مطالعه فیلوژنتیکی بخش هایی از گون های کرک دو شاخه ای با تاکید بر موقعیت Astragalus L. sect. Ornithopodium با استفاده داده های ریخت شناختی و مولکولی در ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 346
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBJ-4-10_003
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
در مطالعه حاضر، فیلوژنی ۱۵ گونه علفی و چندساله مربوط به بخش Ornithopodium Bunge و دو بخش نزدیک به آن یعنی بخش های Onobrychoidei DC. و Dissitiflori DC. با استفاده از داده های حاصل از ریخت شناسی، توالی ناحیه ITS ژنوم هسته ای و توالی ژن matK کلروپلاستی، ارزیابی و تحلیل شد. بر اساس نتایج به دست آمده از داده های ریخت شناختی، اعضای دو بخش Onobrychoidei و Ornithopodium تاکسون های نزدیک به هم بوده، به صورت آمیخته با هم، تشکیل یک تبار واحد را می دهند. همچنین، گونه های مطالعه شده از بخش Dissitiflori نیز درون تباری جداگانه قرار می گیرند. بر اساس داده های مولکولی حاصل از توالی های nrDNA ITS هسته ای و matK کلروپلاستی، اعضای بخش های Onobrychoidei و Ornithopodium وابستگی بسیار نزدیکی به هم نشان می دهند، به طوری که کلیه گونه های مطالعه شده از این دو بخش، درون یک تبار با حمایت شاخه ای بالا و ب هطور آمیخته با هم جای گرفته اند. در کلیه آنالیزهای مولکولی، تاکسون های مطالعه شده، متعلق به بخش Dissitiflori تباری مجزا از دو بخش اخیر تشکیل می دهند. به طور کلی نتایج داده های ریخت شناختی و مولکولی در انطباق با یکدیگر هستند. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص شد، گونه A. pravitzii Podlech. که اخیرا به بخش Ornithopodium منتقل شده بود، بر اساس داده های ریخت شناختی و مولکولی به بخش Dissitiflori تعلق داشته، جایگاه آن درون این بخش تایید می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس سعیدی
دانشکده مهندسی انرژی و فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
رضا شیخ اکبری مهر
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
شاهرخ کاظم پور اوصالو
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علی اصغر معصومی
بخش گیاه شناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران
مجید قربانی نهوجی
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :