مطالعه پراکنش و زیستگاههای سمندر لرستانی Neurergus kaiseri (Schmidt,۱۹۵۲) (دوزیستان: سالاماندریده) در استان های لرستان و خوزستان

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 325

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TBJ-12-42_002

تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور یافتن زیستگاههای جدید، ارزیابی وضعیت حفاظتی سمندر لرستانی و ارائه راهکارهایی برای حفاظت از آن انجام شده است. نخست با مطالعه پژوهش های گذشته و پرس وجو از مردم محلی و کارشناسان و سپس بازدید میدانی، گردآوری اطلاعات از فون و فلور منطقه و عکس برداری، اطلاعاتی درباره زیستگاههای قبلی و نیز زیستگاههای جدید به دست آمد. با توجه به وابستگی سمندر لرستانی به میزان بارش، رطوبت و دما، تغییرات بارش در طول سال و تغییرات دما و رطوبت بررسی شد که در بیان علت کاهش زیستگاههای سمندر لرستانی طی چندین سال اخیر کمک کننده بود. ازجمله دلایل کاهش این گونه به: ۱. تهدیدهای طبیعی مانند سیلاب ها، خشکسالی، طعمه خواران، بیماری ها و انگل ها؛ ۲. تهدیدهای انسانی مانند سوءاستفاده مالی، تزئینات، خارج کردن نمونه از کشور، فعالیت های پژوهشی غیرعلمی، ایجاد آلودگی صوتی و تخریب زیستگاهی توسط گردشگران و کوهنوردان و اضافه کردن مواد شوینده به آب ها؛ ۳. کمبود پروژه های کاربردی پژوهشی اشاره می شود. در این پژوهش ۲۹ زیستگاه شناسایی و بررسی شد. منطقه ای که سمندر لرستانی در آن یافت می شود، از تنگ هفت (استان لرستان)شروع می شود و تا شاهزاده احمد (استان خوزستان) ادامه می یابد. زیستگاههای استان لرستان شامل: تافو، دره گل، دولشالی، آب انبار، نرگسه (زلازل)، آبشار کولچپ، آبکش، چوبه، اشک آب، آب لیسنه، دول نثار، کرسر، موردستان و آبشار وژن آب و زیستگاههای محدوده استان خوزستان نیز شامل: سرگچ، دره پلنگی، کرم آب، لب سفید، چشمه زید، آبشار بزرگ آب، آب زله،آب سرده، چنار منگره، ده سرخه، شاهزاده احمد، حاجی باریکاب،کول صاد و تله زنگ (آبشار شوی) هستند؛ همچنین زیستگاه جدیدی به نام چالکل در روستای هفت چشمه شهرستان پلدختر واقع در استان لرستان، در پنج کیلومتری تالاب گری بلمک، شناسایی شده است که این زیستگاه برخلاف زیستگاههای آبشاری دارای شرایط آب و هوایی گرم و خشک است.

نویسندگان

فاطمه مهدی پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوسیستماتیک جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

نصراله رستگار پویانی

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baloutch M., & Kami H. G. (۱۹۹۵). Amphibians of Iran. ...
  • Kent, G. C., & Miller, L. (۱۹۹۷). A Comparative Anatomy ...
  • Management and Planning Organization of Lorestan Province (۲۰۱۶). The Statistical ...
  • Pesarakloo, A., & Najibzadeh, M. (۲۰۱۶). Lorestan Newt Monitoring Plan. ...
  • Qaedrahmati, N. (۲۰۰۸). A Report on a Field Visit to ...
  • Safaei-Mehro, B. (۲۰۱۴). Ecology of the Threshold of Lorestan Newt ...
  • Sharifi, M., Rastegar-Poyani, N., Akmali, V., & Assadian, S. (۲۰۰۸). ...
  • Torki, F. (۲۰۰۹). Preparation of Basic Information of Lorestan Newt. ...
  • Torki, F. (۲۰۱۲). Distribution, Morphology, Ecology, Biology, and Captive Care ...
  • نمایش کامل مراجع