بررسی عوامل تاثیرگذار بر استفاده مصرف کنندگان از تبلیغات موبایلی مبتنی بر نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از تکنولوژی (UTAUT)
محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 7، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMRJ-7-4_010
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
با توجه به اینکه فناوریهای موبایل بهسرعت در حال پیشرفت است، بستری از تبلیغات با نام تبلیغات موبایلی شناخته شده است. در مطالعات گذشته دیدی چندبعدی از منظر عوامل فردی، محیطی و فناورانه و مطالعهای که به طور همزمان به مسئله پذیرش و استفاده توجه کرده باشد، وجود ندارد. براساس این منطق، این پژوهش عوامل اثرگذار بر قصد رفتاری مصرفکنندگان را به دلیل استفاده از تبلیغات موبایلی با بسطی از مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از تکنولوژی [۱](UTAUT) بررسی میکند. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری آن، دانشجویان دانشگاه خوارزمی است که با روش نمونهگیری تصادفی تعداد ۴۷۲ نمونه قابل قبول جمعآوری شده است. دادههای جمعآوریشده با روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM)[۲] و تحلیل عاملی تاییدی(CFA)[۳] تجزیه و تحلیل شده است. یافتهها نشان میدهد که نوآوریهای شخصی در تکنولوژی اطلاعات، لذت درکشده، تاثیر اجتماعی، انتظار عملکرد و سازگاری به طور مثبت و معناداری بر قصد رفتاری برای استفاده از تبلیغات موبایلی اثرگذارند و خودکارآمدی، شرایط تسهیلکننده و انتظار تلاش بر قصد رفتاری اثرگذار نیستند.
کلیدواژه ها:
تبلیغات موبایلی ، رفتار مصرف کننده ، نظریه یکپارچه پذیرش ، تکنولوژی (UTAUT) ، مدل پذیرش تکنولوژی (TAM) ، نظریه فعالیت
نویسندگان
سهیلا خدامی
استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
حسین نوروزی
استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
مهسا مروتی شانجانی
کارشناس ارشد مدیریت MBA گرایش بازاریابی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :