بررسی رفتار زینترپذیری، تبلور و ویژگی های دی الکتریک کامپوزیت های تهیه شده از میکروذرات مولایت و شیشه ZBS (ZnO-B۲O۳-SiO۲)
محل انتشار: فصلنامه علم و مهندسی سرامیک، دوره: 4، شماره: 4
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 216
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCSE-4-4_004
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سرامیکهای دی الکتریک به دلیل تنوع در ترکیب و داشتن ویژگیهای دی الکتریک منطبق با نیازمندیهای صنعت الکترونیک و ارتباطات بیسیم بهشدت مورد توجه واقع شدهاند. از جمله این سرامیکها، میتوان به کامپوزیتهای سرامیکی اشاره کرد که با ارائه ویژگیهای دی الکتریک مطلوب در محدوده فرکانس امواج مایکروویو و با داشتن یک فاز سرامیکی دی الکتریک و یک فاز شیشه بهعنوان کمکزینتر در فناوری پخت همزمان کمدمای سرامیکها مورد استفاده قرار گرفتهاند. پژوهش حاضر بر مبنای ساخت کامپوزیتهای دی الکتریک از میکروذرات مولایت و شیشه ZBS (ZnO-B۲O۳-SiO۲) جهت کاربرد بهعنوان زیرپایه دی الکتریک در فناوری مذکور استوار است. در این راستا ابتدا کامپوزیتهایی حاوی مقادیر مختلف مولایت و شیشه ZBS تهیه شد و با توجه به ارزیابی رفتار زینترپذیری در دمای ºC۹۵۰، کامپوزیت حاوی ۵۰ درصد حجمی شیشه بهعنوان ترکیب بهینه به لحاظ رفتار زینترپذیری انتخاب و بررسی بیشتر بر این کامپوزیت متمرکز شد. با بررسی رفتار حرارتی کامپوزیت بهینه به هنگام زینتر و بر اساس نتایج آزمون پراش پرتوهای ایکس و آزمون حرارتی افتراقی، چنین نتیجه گرفته شد که مولایت در دمای ºC۸۸۰ با فاز شیشه وارد واکنش میشود. محصول این واکنش فاز گانیت (ZnO.Al۲O۳) است که با توجه به بررسیهای ریزساختاری با مورفولوژی منشوریشکل توزیع یکنواختی در بستر شیشه زمینه دارد. بررسی ویژگیهای دی الکتریک با استفاده از دستگاه پردازشگر شبکه حاکی از آن بود که کامپوزیت بهینه دارای فرکانس تشدید در محدوده امواج مایکروویو است و با داشتن نفوذپذیری دی الکتریک ۵/۴ و فاکتور کیفیت GHz۴۷۰۴، با نیازمندیهای فناوری هدف همخوانی دارد.
کلیدواژه ها:
composite ، mullite ، glass ، crystallization ، dielectric propertie ، کامپوزیت ، مولایت ، شیشه ، تبلور ، ویژگی های دی الکتریک