پیشبینی اضطراب امتحان بر اساس کیفیت خواب و توانایی های شناختی دانش آموزان متوسطه دوم شهر طبس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF06_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب دولتی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان بجنورد

معصومه حسینی معصوم

کارشناسی ارشد روانشناسی مشاوره کا رشناس مرکز مشاوره اداره کل آموزش وپرورش خراسان شمالی

طیبه کاملی

کارشناسی ارشد روانشناسی مشاوره د بیر اداره آموزش وپرورش شهرستان بجنورد

چکیده

پژوهش حاضر به منظور پیشبینی اضطراب امتحان بر اساس کیفیت خواب و تواناییهای شناختی دانش آموزان متوسطه دوم شهر طبس صورت پذیرفته است. این پژوهش از نظر هدف بنیادی و از نظر ماهیت و روش همبستگی از نوع پیش بینی میباشد، جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان متوسطه دوم شهر طبس است که تعداد۳۸۴نفر به عنوان نمونه بااستفاده از جدول مورگان انتخاب شدند ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تواناییهای شناختی نجاتی :۱۳۹۲ و پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون و پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبورگ برآورد گردید. برای آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنف نرمال بودن متغیرهای پژوهش را بررسی کرده و با تایید نرمال بودن، برای تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش به منظور افزایش توان آزمون از ضریب همبستگی پیرسون، با کمک نرم افزارSPSS ۲۰ مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر آن بود که بین کیفیت خواب و توانایی های شناختی با اضطراب امتحان در دانش آموزان رابطه معنادار و مثبت وجود دارد. نتایج تحلیل پیرسون نشان داد که میزان معنی داری تمامی متغیرها کوچکتر از عدد استاندارد ۰ /۰۵بدست آمده به این ترتیب بین همه متغیرهای مستقل با وابسته رابطه معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

اضطراب امتحان،کیفیت خواب،توانایی های شناختی،دانش آموزان متوسطه دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.