بهترین ترکیب وزنی شاخصها در بهرهبرداری بهینه از کانالهای آبیاری با استفاده از روش SA و کاربرد روش مجانب در اعتبارسنجی آن
محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 20، شماره: 76
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 231
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSS-20-76_009
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
در مدل شبیهسازی- بهینهسازی ICSSDOM، الگوریتم بهینهسازی SA با مدل شبیهسازی هیدرودینامیکی ICSS تلفیق شده و قابلیت وزندهی به شاخصها نیز درنظر گرفته شده است. در این تحقیق با استفاده از مدل مذکور ارزیابی عملکرد کانال ۵S-L-R از شبکه آبیاری دز در یک دوره ده روزه انجام گرفت و با ارائه یک روش پیشنهادی برای وزندهی به شاخصها و گزینههای مختلف آن با استفاده از تحلیل حساسیت پارامتری، تنظیم بهینه دریچههای آبگیر و کنترل بهدست آمد و مشخص شد هرگاه ضریب وزنی هر شاخص بهصورت نسبت مستقیمی از پتانسیل بهبود آرمانی آن شاخص درنظر گرفته شود، درصد بهبود بیشتر از سایر گزینههای بررسی شده میباشد. ضمنا با آزمون سازگاری، به لحاظ تاثیر متقابل شاخصها در تابع هدف، سازگاری این روش وزندهی با مسئله مورد نظر اثبات شده است. از لحاظ آماری نیز کافی بودن دادههای این ده روز تایید شد. اعتبارسنجی نتایج مدل با روش ریاضی مجانب نشان داد نتایج مدل با ۶% خطا معتبر میباشند. بهعنوان مثال در روز اول براساس گزینه سوم (گزینه برتر)، بازشدگی بهینه برای پنج دریچه آبگیر و یک دریچه کنترل بین ۹/۳ تا ۷/۱۴ سانتیمتر است. در این شرایط، تحویل بهینه بین ۴۶ تا ۱۷۸ لیتر در ثانیه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید اسداله محسنی موحد
۱. Dept. of Water Eng., College of Agriculture., Arak Univ., Arak, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :