تاثیر برنامه آموزش معنویت درمانی بر کیفیت زندگی دانش آموزان با آسیب بینایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ISCPS04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه گوهری

کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه شیراز

سوسن جباری

استادیار روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه شیراز

چکیده

با توجه با تاثیرات گستردهی آسیب بینایی روی سلامت جسم و روان؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزش معنویتدرمانی بر کیفیت زندگی دانش آموزان با آسیب بینایی انجام شد. پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروهکنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان با آسیب بینایی شاغل به تحصیل در مدرسه نابینایان شوریده شیرازی در سالتحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بود. نمونه پژوهش شامل ۳۲ نفر دانش آموز با آسیب بینایی بود که به صورت هدفمند از این مدرسهانتخاب شدند و با تقسیم تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۶ نفر) و گروه کنترل (۱۶ نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی ۱۲ جلسه ی۶۵ دقیقه ای برنامه آموزش معنویت درمانی را دریافت کردند و گروه کنترل این برنامه را دریافت ننمودند. آزمودنی ها قبل و بعد ازاتمام دوره آموزش، پرسشنامه کیفیت زندگی وار و شربون (۱۹۹۲) را تکمیل کردند. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار spss۲۵استفاده گردید، در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از تحلیل کواریانس تک متغیرهاستفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس کیفیت زندگی نشان داد پس از اثر متغییر مستقل (معنویت درمانی) نمره کیفیت زندگی دانشآموزان با آسیب بینایی بیشتر شده و تفاوت آن با گروه کنترل معنی دار است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که از طریق برنامهآموزش معنویت درمانی میتوان به ارتقای کیفیت زندگی دانش آموزان با آسیب بینایی کمک کرد.

کلیدواژه ها

معنویت درمانی، کیفیت زندگی، آسیب بینایی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.