تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز بر روی نان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF06_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 880
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اصغردخت

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

چکیده

آنزیم های آرد گندم نقش مهمی در تولید مناسب محصولات مختلف به خصوص نان دارند. شناخت دقیق سیستم های آنزیمی آرد و بهینه سازی فعالیت آن ها اساس بسیاری از تحقیقات در صنعت نانوایی است. با توجه به نقش اساسی آنزیم های آرد در تولید محصولات مختلف نانوایی بخصوص نان، شناخت کافی از فعالیت آن ها می تواند ما را در تولید محصولات با کیفیت مناسب یاری کند. آنزیم ها معمولا در صنایع نانوایی به منظور بهبود خصوصیات و کیفیت محصولات براساس آرد گندم بکار می روند. چنین آنزیم هایی شامل آمیلازها، پروتئازها، همی سلولاز، لیپاز و اکسیداز می باشند. که همگی بر کل فرآیند نانوایی تاثیر می گذارند. آنزیم ها از طریق ایجاد تشکیل اتصالات جانبی کووالانسی میان زنجیره های پلی پپتیدی برای ایجاد شبکه پروتئینی و یا شکست برخی پیوندها عمل می کنند. عاملیت پروتئین می تواند از طریق شکل گیری اتصالات جانبی توسط آنزیم مناسب درون مولکولی و برون مولکولی تغییر یابد و پل های خاصی بین زنجیره های پلی پپتیدی بدست آید که شبیه به شبکه گلوتن باشد. در این مقاله مروری سعی بر این شده که در ابتدا ساختار آنزیم ترانس گلوتامیناز سپس به تاثیر آن بر روی کیفیت نان مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نان، آنزیم، ترانس گلوتامیناز، خمیر نان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.