مروری توصیفی بر مکانیسم های موثر برادراک درد عضو خیالی با تاکید ویژه بر درمان-های روانشناختی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 255

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-5-16_008

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: درد عضو خیالی ماهیتی شایع و مبهم دارد و منجر به کاهش سلامت جسمی، عملکرد روانی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در افراد قطع عضو شده میشود. در حالی که درمانهای دارویی و فیزیکی اغلب با اثربخشی موقت و عود مجدد همراه هستند، رواندرمانی ممکن است نتایج پایاتری را در پی داشته باشد. در مقاله حاضر یک مرورتوصیفی بر پدیده درد عضو خیالی با توابع، پاتوفیزیولوژی، رویآوردهای نظری تبیینکننده، ارائه شده است و سپس به معرفی مداخلات روانشناختی با تاکید ویژه بر یکی از موثرترین درمان های مواجهه ای به نام «حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد» پرداخته شده است. روش کار: بر اساس روششناسی مرور منابع، ادبیات پژوهشی در زمینه درد عظو خیالی از طریق سایت های PsycInfo، Medline و Cochrane Library در فاصله زمانی سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۶  با استفاده از کلمات کلیدی، Phantom limb pain ,treatment , psychotherapy  بررسی شد. از بین مقالات، مراجع و کتب مرتبط، مواردی که مولفین صاحبنام و مجرب داشتند و بارها مورد استناد قرار گرفته بودند، انتخاب گردیدند. یافته ها: مفاهیم مرتبط با درد عضو خیالی ،رویکرد های مختلف و درمان های روانشناختی موثر ارائه شده است. نتیجه گیری: عوامل متعددی بر درد فانتوم تاثیر گذار هستند و طبق مبانی نظری علل متعددی مطرح است و اثربخشی درمان های متفاوتی در ادبیات پژوهشی مورد تاکید قرار گرفته است. درمان حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد به عنوان یک روان درمانی مرجع  و روشی که با رویکرد برآمده از علم عصب شناختی انسجام پیداکرده است متمایز از روان درمانی های کلاسیک می باشد و به عنوان مدل درمانی متناسب با رویدادها و مشکلات حل و فصل نشده برای مشکلات مزمن و مقاوم به درمان  به کار می رود.

کلیدواژه ها:

Phantom limb pain ، Treatment ، Psychotherapy ، EMDR ، درد عضو خیالی ، درمان ، روان درمانی ، حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :