سنجش سطح سرمی ویتامینD در کارکنان یک بیمارستان نظامی در راستای ارتقا سلامت آنها
محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 3، شماره: 7
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 313
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NPWJM-3-7_008
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: کمبود ویتامینD باعث اختلال رشد و بیماریهایی همچون راشیتیسم، استئومالاسی و استئوپروزیس می شود. همچنین کمبود این ویتامین سبب کاهش دانسیته استخوانی شده و خطر بروز شکستگی ها را افزایش می دهد.
روش کار: این پژوهش بصورت توصیفی مقطعی در تابستان ۱۳۹۴ در بیمارستان سیدالشهدا(ع) کرمان انجام شد. روش نمونه گیری بصورت سرشماری بوده و تمامی پرسنل خانم شاغل در بخش های اداری و درمانی برای این مطالعه انتخاب شدند . تعداد افراد شرکت کننده که نمونه خون آنها جهت اندازه گیری غلظت سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D گرفته شد ۲۰۴ نفر بوده و نرخ پاسخگویی ۷۲/۷۴ درصد تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS ۲۱ و با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و T Test انجام شد.
یافته ها: درمجموع۹۶/۸۰ درصد از افراد دارای کمبود ویتامین D بودند که از این میان ۳۰ درصد افراد دارای کمبود شدید و ۵۳/۴۲ درصد آنها دارای کمبود خفیف ویتامین D بودند و مابقی سطح سرمی ویتامین D آنها مابین ng/ml ۳۰- ۲۵ بود . بین واحدها ومیزان ویتامین D ارتباط معنی داری وجود نداشت(۰۵/۰
کمبود ویتامین D شدیدی در میان کارکنان وجود دارد و نیازمند برنامه ریزی ها و اتخاذ تصمیمات مناسب از سوی مدیران جهت ارتقا سلامت کارکنان می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی شهابی نژاد
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
علیرضا غیاثی
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
ماندانا رضازاده
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
سید جواد سعیدی شهری
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
سمیه سلطانی پورشیخ
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
مینا داوری
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
ایران هلاکویی
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
علی حیدری شریف آبادی
بیمارستان سیدالشهدا(ع)، کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :