ارزیابی اثر ضد باکتریائی عصاره الکلی گیاه آویشن شیرازی بر روی سویه های "مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف" باکتری اشریشیا کلی جدا شده از عفونتهای ادراری در بیمارستان امام رضا(ع)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 294

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-3-7_005

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: باکتری اشریشیا کلی( E.coli )، شایع ترین  عامل مولد عفونت های ادراری خصوصا در بانوان می باشد که امروزه، بسیاری از سویه های آن در برابر آنتی بیوتیک ها، خصوصا آنتی بیوتیک های بتالاکتام مقاوم شده اند و تولید آنزیم های بتالاکتاماز در این امر، نقش بسزائی دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی نقش عصاره الکلی آویشن شیرازی در مهار رشد سویه های مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف(ESBL) باکتری اشریشیا کلی می باشد. روش کار: پس از تهیه عصاره الکلی گیاه آویشن شیرازی، تاثیر غلظت های µg/ml ۲۵، µg/ml ۵۰، µg/ml ۱۰۰،  µg/ml ۲۰۰ و  µg/ml ۴۰۰ این عصاره به روش انتشار از دیسک بر روی جدایه های مولد ESBL اشریشیا کلی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: با بررسی نتایج مشخص شد که اثر بازدارنده عصاره الکلی آویشن شیرازی بر روی رشد و تکثیر سویه های مولد ESBL اشریشیا کلی، در غلظت های µg/ml ۱۰۰ و  µg/ml ۴۰۰ بطور معنی داری افزایش یافته است(۰۵/۰ P<). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی گیاه آویشن شیرازی در شرایط آزمایشگاهی بر رشد سویه های اشریشیا کلی مولد ESBL اثرات مهارکنندگی قابل ملاحظه ای دارد.

نویسندگان

زهره فرح نژاد

دانشگاه علوم پزشکی آجا

مجتبی نجفی فرید

دانشگاه علوم پزشکی آجا

بنفشه درمنش

دانشگاه علوم پزشکی آجا

فرشاد نجومی

دانشگاه علوم پزشکی آجا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :