ارتباط فرسودگی شغلی، انگیزش شغلی و تابآوری با کیفیت زندگی کاری کادر درمان یکی از بیمارستانهای نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 364
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-9-1_005
تاریخ نمایه سازی: 9 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
اهداف: روانشناسی مثبتنگر، در کنارترمیم آسیبها، به سمت بهینهساختن کیفیت زندگی گام بر میدارد. کیفیت زندگی کادر درمانی بسیار مهم است. سطح بالایی از فرسودگی کاری کادر درمانی میتواند بر کیفیت زندگی آنها و در نتیجه کیفیت و کمیت مراقبت از بیمار تاثیر بگذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط فرسودگی شغلی، انگیزش شغلی و تابآوری با کیفیت زندگی کادر درمان در یکی از بیمارستانهای نیروهای مسلح بود.
ابزار و روشها: این پژوهش توصیفی- همبستگی در کلیه کارکنان کادر درمانی یکی از بیمارستانهای نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷ انجام شد. با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی، ۳۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامههای کیفیت زندگی، فرسودگی شغلی، انگیزش شغلی وتابآوری استفاده شد. برای بررسی پایایی این مقیاسها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که نتایج بیانگر مطلوبیت این مقیاسها بود. دادهها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه در نرمافزار SPSS ۲۰ تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بین مولفههای خستگی عاطفی و شخصیتزدایی با کیفیت زندگی کاری رابطه منفی (۰۵/۰>p) و بین مولفه موقعیت فردی با کیفیت زندگی کاری رابطه مثبت وجود داشت (۰۵/۰>p). علاوه بر این، بین مولفههای تنوع مهارت، هویت وظیفه و بازخورد با کیفیت زندگی کاری رابطه مثبت (۰۵/۰>p) و بین تابآوری و کیفیت زندگی کاری نیز رابطه مثبت وجود داشت (۰۵/۰>p).
نتیجهگیری: فرسودگی شغلی، انگیزش شغلی و تابآوری کارکنان در میزان کیفیت زندگی کاری ایشان موثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین رستمی
Research Institute for Law Enforcement & Social Studies, NAJA, Tehran, Iran
آیتاله فتحی
Research Institute for Law Enforcement & Social Studies, NAJA, Tehran, Iran
معصومه آزموده
Department of Psychology, Humanities Sciences Faculty, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
رسول رضایی ملاجق
Department of Psychology, Farhangian University, Tehran, Iran
الناز ابراهیمزاده اصل
Department of Clinical Psychology, Educational Sciences and Psychology Faculty, Marand Branch, Islamic Azad University, Marand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :