مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمل جینسینگ تحت شرایط تعلیق اندام حرکتی تحتانی بر هورمون رشد و مقاومت به انسولین در موش نر سوری
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 22، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 346
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-22-2_003
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: قرارگیری در شرایط بی وزنی بر سیستمهای مختلف بدن تاثیرگذار است و باعث مشکلات عضلانی همچون آتروفی عضلانی میگردد. لذا هدف از انجام پژوهش، مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمل جینیسنگ بر هورمون رشد و مقاومت به انسولین در موش سوری تحت شرایط تعلیق اندام حرکتی تحتانی بود.
روش بررسی: در این مطالعه ۵۰ سر موش سوری نر در پنج گروه مساوی: تعلیق، تعلیق + تمرین، تعلیق + عصاره جینسینگ، تعلیق + تمرین + عصاره جینسینگ و کنترل (شرایط عادی) قرار گرفتند. گروههای تمرین براساس برنامه تمرین به مدت هشت هفته، ۳ جلسه در هفته بر روی نردبان تمرین داده شدند. گروههای دریافت عصاره، ۳روز در هفته به مدت هشت هفته، عصاره را به صورت گاواژ دریافت کردند. برای ایجاد شرایط بیوزنی از تعلیق اندام تحتانی استفاده شد. ۷۲ ساعت پس از ﺁخرین جلسه تمرین، نمونه خون و سرم برای بررسی تغییرات هورمون رشد و مقاومت به انسولین جمعﺁوری شد. برای تجزیه و تحلیل ﺁماری و مﻘایسه بین گروهها، از ﺁزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بین تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف مکمل جینسینگ تحت شرایط تعلیق برمقادیر هورمون رشد تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰=p). اما بر مقاومت به انسولین تفاوت معناداری وجود ندارد.
بحث ونتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش معنیدار در میزان هورمون رشد و همچنین کاهش غیر معنیدار در مقاومت به انسولین در نتیجه فعالیت ورزشی مقاومتی و مصرف عصاره جینسینگ احتمالا میتواند آتروفی عضلانی ناشی از تعلیق را کاهش دهد و گواه دیگری بر اثرات مثبت فعالیتهای ورزشی بر مکانیسم سنتز پروتئین است.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :