وضعیت جهانی گیاهان زراعی تراریخته در سال 2008
محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 950
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCFBIO01_038
تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1390
چکیده مقاله:
محصولات تراریخته در حل چالش های اساسی جامعه جهانی نظیر تأمین امنیت غذایی و خوراک دام و محصولات نساجی،کاهش قیمت فرآورده غذایی، پایداری تولید، رفع فقر و گرسنگی و تقلیل برخی از چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی دارای اهمیت بسیاری هستند . بطوریکه رشد 74 برابری سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در مقایسه با سطح زیر کشت آن در سال 1996 موجب شده است تا فناوری محصولات تراریخته به عنوان سریع ترین فناوری مورد پذیرش و استفاده شده در عرصه گیاهان زراعی شناخته شود . در سال 2008 تعداد کشاورزانی که محصولات تراریخته را م ی کاشتند به13/3 میلیون نفر در جهان رسید که 90 درصد از آنها کشاورزانی با اراضی کوچک و کم درآمد در کشورهای در حال توسعه بودند. بطورکلی کشور امریکا با 62/5 میلیون هکتار بیشترین میزان سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را به خود اختصاص داده و پس از آن آرژانتی ن، برزیل، هندوستان، کانادا و چین قرار گرفته اند . در این میان هندوستان با نرخ رشد 23 % بین سالهای 2007 و2008 از بیشترین میزان رشد برخوردار بوده و به این ترتیب رتبه چهارم وضعیت جهانی را از نظر سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته کسب نمود . در همین سال سه کشور مص ر، بورکینافاسو و بولیوی برای اولین مرتبه به کشت گیاهان زراعی تراریخته در سطح تجاری اقدام کردند . سویای تراریخته با اشغال65/8 میلیون هکتار مهمترین گیاه زراعی تراریخته در سال2008 بوده و پس از آن گیاهان تراریخته ذرت، پنبه و کلزا قرار گرفته اند . همچنین چغندر ق ند مقاوم به علف کش به عنوان یک محصول تراریخته جدید در این سال، برای اولین بار در آمریکا و کانادا به تولید تجاری رسید . آمار و ارقام نشان می دهدکه محصولات دارای بیش از یک صفت تراریخته نسبت به محصولات تراریخته تک صفتی از سطح زیرکشت بیشتری برخوردار بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بیتا زاجی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
شیما علایی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
آزاد خلیلی موسوی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :