بررسی تاثیر رقابتپذیری بر سطح فعالیتهای کارآفرینانه(مطالعه موردی کشورهای منبعمحور، کاراییمحور و نوآوریمحور)
محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 286
فایل این مقاله در 38 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JINET-14-1_001
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
رقابتپذیری معیاری کلیدی برای ارزیابی درجه موفقیت کشورها در ایجاد اشتغال، بهبود محیط کسبوکار و شکلگیری فعالیتهای کارآفرینانه است. میزان رقابتپذیری در این مطالعه بر اساس اطلاعات مجمع جهانی اقتصاد و میزان کارآفرینی با استفاده از شاخص کارآفرینی جهانی (GEI) در دوره زمانی ۲۰۱۶- ۲۰۱۲ اندازهگیری شده است. نتایج تجربی از طریق تکنیک دادههای تابلویی با اثرات ثابت نشان داد که ارکان رقابتپذیری شامل آمادگی در فناوری، آموزش عالی، زیرساختارها و نهادها بهصورت منفی و اندازه بازار و نوآوری بهصورت مثبت بر روند کارآفرینی در کشورهای منبعمحور تاثیر داشتهاند. در کشورهای کارایی محور، تنها رکن اندازه بازار تاثیر معنیدار نداشته است و از میان سایر ارکان صرفا کارایی بازار کار و زیرساختارها بر روند کارآفرینی در این کشورها تاثیر منفی داشتهاند و تاثیر سایر ارکان مثبت بوده است. نهایتا، کارایی بازار کار، توسعه بازار مالی، نهادها، اندازه بازار، آمادگی در فناوری، آموزش عالی و نوآوری بر روند کارآفرینی در کشورهای نوآوریمحور تاثیرگذار بودهاند. بهطورکلی میتوان گفت که نتایج ناشی از تخمین مدل بیانگر این است که تاثیر عوامل رقابتپذیری بر سطح فعالیتهای کارآفرینی در کشورهای مختلف، با توجه به مرحله توسعهیافتگی کشورها متفاوت است.
کلیدواژه ها:
رقابت پذیری ، کارآفرینی ، کشورهای منبع محور ، کشورهای کارایی محور ، کشورهای نوآوری محور طبقهبندیJEL : L۲۶ ، C۲۳ ، L۱۱ ، O۱۲ ، O۳
نویسندگان
نسرین رستمی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشگاه گنبد کاووس
محسن محمدی خیاره
استادیار گروه علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه گنبد کاووس
رضا مظهری
استادیار گروه علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه گنبد کاووس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :