مقاله پژوهشی: معرفی و اولویتبندی متغیرهای کلیدی راهبردی دیدبانی تحولات محیطی در حوزه نظامی، دفاعی و امنیتی در نیروهای مسلح ج.ا.ایران
محل انتشار: فصلنامه راهبرد دفاعی، دوره: 18، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 342
فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DSSN-18-3_002
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
یکی از الزامهای ارتقای جایگاه آیندهنگری و آیندهسازی در سطوح راهبردی نیروهای مسلح کشور و افزایش کیفیت اشراف اطلاعاتی بر تحولات حوزه نظامی، دفاعی و امنیتی، تشخیص شرایط، اقتضائات و متغیرهای راهبردی اولویتدار آن حوزه است. هدف اصلی این پژوهش «معرفی و اولویتبندی متغیرهای کلیدی راهبردی دیدبانی تحولات محیطی در حوزه نظامی، دفاعی و امنیتی در نیروهای مسلح» با مطالعه موردی یکی از سازمانهای نیروهای مسلح کشور میباشد. نوع تحقیق بر مبنای هدف کاربردی و بر حسب چگونگی گردآوری دادهها توصیفی - پیمایشی میباشد. برای گردآوری دادهها از ابزار مطالعات کتابخانهای و توزیع پرسشنامه بین ۴۸ نفر از خبرگان یکی از سازمانهای نیروهای مسلح کشور استفاده شد. روایی پرسشنامه با تایید خبرگان بهدست آمد و برای تعیین پایایی پرسشنامه از معیار نرخ ناسازگاری استفاده شد که بهوسیله نرمافزار «Super Decision» محاسبه گردید و مقدار آن ۰/۰۱۴ شد که بر اساس منطق روش تحلیل شبکهای که روش تجزیهوتحلیل دادههای آماری تحقیق است، نشانگر ثبات بالا در سنجش موضوع میباشد. نتیجه تحقیق نشان میدهد متغیرهای راهبردی تحقیق به ترتیب اهمیت عبارتند از: ۱. امنیت پایدار مبتنی بر تشخیص، بهکارگیری و توسعه ظرفیتهای مردمی کشور در بخشهای نظامی، دفاعی و امنیتی؛ ۲. اقتدار نظامی، دفاعی و امنیتی نیروهای مسلح کشور و توان بازدارندگی در مقابل دشمنان؛ ۳. توان فضایی، هوایی، زمینی، دریایی، سایبری و پدافند غیرعامل کشور، کشورهای منطقه، دشمنان و کشورهای دارای اهمیت راهبردی؛ ۴. چشمانداز، رهنامه، هدفها و راهبردهای نظامی، دفاعی و امنیتی کشور، کشورهای منطقه، دشمنان و کشورهای دارای اهمیت راهبردی؛ ۵. معماری سازمانی کلان نیروهای مسلح کشور (عرصههای ماموریتی، نقشها، محصولات، ساختار و سازمان و ...)؛ ۶. ویژگیهای شخصیتی، اعتقادی، نظامی، سیاسی و امنیتی فرماندهان و مدیران ارشد نیروهای مسلح کشور و ۷. علل، بسترها، روشها، ابزارها، ویژگیها و پیامدهای جنگهای آینده در منطقه و جهان.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدضیاالدین قاضیزاده فرد
دانشیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه جامع امام حسین(ع)
علی علیدادی
دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه جامع امام حسین(ع)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :