رویکردی بر ارائه الگوی راهبردی اداره امور ارتش جمهوری اسلامی ایران بر اساس گفتمان امام و رهبری، قانون اساسی، تجارب نظام جمهوری اسلامی ایران و بهره گیری از تجارب موفق بشری
محل انتشار: مطالعات دفاعی استراتژیک، دوره: 18، شماره: 82
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 330
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SNDU-18-82_017
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
دیدگاههایی که نظام جمهوری اسلامی ایران به تاسی از آموزههای اسلامی نسبت به امورراهبردینظامی دارد؛ تفاوتهای بارزی باتفکرات نظامی حاکم بر دنیای معاصر دارد. این نظام در مقام عمل واقدام به تجارب انحصاری دست یافته که با احصا وطبقهبندی آنها درقالب سطوح مختلف مدیریتی میتوان الگویی را جهت ادارهامور هریک از دستگاههای اجرایی تدوین، همچنین مبنایی را جهت مطالعه وبررسی اندیشمندان فراهمنمود. اینتحقیق بدنبال ایجاد الگویی جهت وفاق نظری و اجماع فکری در حوزه ادارهامور میان خبرگان، دست اندرکاران وتصمیمگیرندگانراهبردی آجاست که درآن ابعاد، مولفهها، شاخصها و روابط بین آنها در فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری تدوین شده و مدلمنسجمی باشد که با تنظیم منطقی عوامل ومولفههای اصلی راهبردی، روابط بین آنها را به بهترین شکل ممکن ترسیم نماید. دراین تحقیق از روش آمیخته با استفاده از دادههایکمیوکیفی استفادهشده همچنینازروشهای تحلیلمحتوا، تحلیلگفتمان، تحلیلتفسیری، مستندسازی و نظریهپردازیمبنایی استفادهگردیده. جامعه آماری تحقیق حاضر حدود۱۵۰نفر ازفرماندهانومدیران راهبردی هستند که طی۴۰سال اخیر در مشاغل راهبردی انتصاب داشتهاند. براساس یافتههای اینتحقیق، فرماندهان ومدیران ارتش علاوهبر اهداف عالیه نظام که برایمان ومعنویت منطبق بر آموزههایدینی اتکا دارد، وظیفه حفظاستقلال و نظامسیاسی بههمراه تمامیتارضی وگسترشاسلام بههمراه خوداتکایی و تقویت بنیه دفاعی را نیز به عهده دارند. بصیرت داشتن، ایمان و معنویتگرایی و اتکای به مردم، اساس دکترین و سیاستهای اداره امور آجا را تشکیل میدهند و رهبریمعنوی و مدیریتجهادی از جمله مولفههای مهم آنها بشمار میروند و صمیمیت، حضور در صحنه، تلاش و فداکاری از اهم شاخصهای این مولفهها هستند که عملا در آجا بکار گرفته شدهاند. این یافتهها منجر به ارائه الگوییجامع برای اداره امور درارتش جمهوری اسلامی ایران شده است.
کلیدواژه ها:
الگویراهبردی ، فرماندهی و مدیریت ، قانوناساسی ، گفتمان ولایت فقیه ، مستندسازی تجربیات ، ارتش جمهوری اسلامی ایران
نویسندگان
مهدی قربانعلی
دکتری، علوم دفاعی راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی
عبدالعلی پورشاسب
استاد، علوم دفاعی راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :