سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 348

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HUDE02_640

تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی

در این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی به بررسی تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی می پردازیم. امروزه شوراهای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مدنی برآمده از بطن مردم و اقشار جامعه، بخش مهم و عظیمی از این وظیفه سنگین و حساس را به دوش می کشد. شوراهای حل اختلاف بهعنوان بازوی دادگستری در زمینه صلح و کاهش آمار ورودی پرونده های قضایی به دادگاه ها عمل کرده است. در واقع شوراهای حل اختلاف به عنوان یک نهاد شبه قضائی به منظور کاهش مراجعات مردم به محاکم قضائی و در راستای توسعه مشارکت های مردمی تشکیل شده است. بنابراین تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی عبارتند از : کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی ، رفع اختلافات محلی ، جلوگیری از طولانی شدن رسیدگی به پرونده ها ، عدم رعایت تشریفات آیین دادرسی ، آرامش وجدان ، حفظ شخصیت ارباب رجوع و حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارند یا از ماهیت قضایی کمتری برخوردارند. این شوراها با هدف بهره گیری از مشارکت های مردمی، ایجاد فرهنگ صلح وسازش و رفع اختلاف از طریق کدخدامنشی، تلاش برای حل وفصل دعاوی از طریق مذاکره و صلح و سازش بین طرفین و پیشگیری از طرح برخی دعاوی ساده در مراجع قضائی ایجاد شد.

کلیدواژه های تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی:

نویسندگان مقاله تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی

سیدمنصور باقری

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نورآباد ممسنی

مقاله فارسی "تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی" توسط سیدمنصور باقری، کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نورآباد ممسنی نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوراهای حل اختلاف ، کاهش ، محاکم قضایی ، صلح و سازش. هستند. این مقاله در تاریخ 1 اردیبهشت 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 348 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی به بررسی تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی می پردازیم. امروزه شوراهای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مدنی برآمده از بطن مردم و اقشار جامعه، بخش مهم و عظیمی از این وظیفه سنگین و حساس را به دوش می کشد. شوراهای حل اختلاف بهعنوان بازوی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر شوراهای حل اختلاف در کاهش بار محاکم قضایی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.