بررسی سبک رهبری تحول گرا بر عملکرد کارکنان با نقش واسطه ای فرهنگ سازمانی (مطالعه موردی: سازمان انتقال خون شیراز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا پورکریم

دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

حسن سلطانی

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

چکیده

هدف : هدف این تحقیق، تبیین رابطه، بین سبک رهبری تحول گرا، با نقش واسطه ای فرهنگ سازمانی بر عملکرد کارکنان در سازمان انتقال خون شیراز است.مواد وروش ها: روش پژوهش حاضر، توصیفی - همبستگی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را 250 نفر از مدیران، سرپرستان و کارکنان سازمان انتقال خون شیرازتشکیل می دهند. بر اساس جدول مورگان 150 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید واز روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس پرسشنامه ها بین افراد نمونه، توزیع گردید. ابزارگردآوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد عملکرد کارکنان مقیمی (1390)، سبک رهبری تحول آفرین باس و آولیو (2000) و پرسشنامه فرهنگ سازمانی رابینز (2000) بود. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار AMOS 18 و SPSS 22 انجام شده است.یافته ها: با توجه به ضریب مسیر 0/01 و سطح معناداری 0/788 است رابطه مثبت و معنادار بین عملکرد کارکنان و رهبری تحول آفرین مورد تایید قرار نمی گیرد. با توجه به ضریب مسیر 0/84 وسطح معناداری 0/000 بین سبک رهبری تحولگرا با فرهنگ سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین فرهنگ سازمانی با عملکرد کارکنان رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. علاوهبراین، رابطه غیر مستقیم و معناداری بین رهبری تحول گرا با عملکرد کارکنان از طریق فرهنگ سازمانی وجود دارد.نتیجه گیری: سبک رهبری تحول گرا با عملکرد کارکنان ارتباط غیر مستقیم از طریق فرهنگ سازمانی دارد، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که، سبک رهبری تحول گرا می تواند از طریق تاثیر گذاری بر فرهنگ سازمانی، عملکرد کارکنان را تحت تاثیر قرار دهد.

کلیدواژه ها

عملکرد کارکنان، رهبری تحول گرا، فرهنگ سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.