بررسی اثر 8 هفته تمرینات ترکیبی (هوازی و مقاومتی) بر سطوح سرمی آیریزین و رابطه آن با گلوکز سرمی در مردان دارای اضافهوزن
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 24، شماره: 6
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 304
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-24-6_007
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: آیریزین تحت تأثیر فعالیتبدنی از پروتئین Fndc5 در سلولهای عضلانی بیان میشود و با تبدیل چربی سفید به قهوهای بر چاقی و متابولیسم انرژی اثر میگذارد؛ هدف این مطالعه، بررسی اثر 8 هفته تمرینات ترکیبی بر سطح آیریزین و ارتباط آن با گلوکز سرمی در مردان دارای اضافهوزن بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر نیمهتجربی بود که با طرح پیشآزمون – پسآزمون انجام شد. تعداد 22 مرد دارای اضافهوزن (67/96±28/0 = شاخص توده بدنی و 2/23±31/50 = سن) بهصورت هدفمند، دردسترس و تصادفی انتخاب و به دو گروه تمرین ترکیبی (11نفر) و کنترل (11نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین ترکیبی (هوازی با 65 الی 85 درصد حداکثر ضربان قلب و مقاومتی با 50 درصد یک تکرار بیشینه) به مدت 8 هفته، هفتهای 3 جلسه انجام شد. نمونه خونی آزمودنیها 24 و 48 ساعت قبل و بعد از طرح تحقیق جهت اندازهگیری مقادیر سرمی آیریزین و گلوکز گرفته شد و تجزیه و تحلیل دادهها توسط آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت.
نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که مقادیر آیریزین بهدنبال 8 هفته مداخله تمرینی کاهش یافت؛ اما این کاهش معنیداری نبود (0/14 =P). همچنین گلوکز سرمی بهدنبال 8 هفته تمرین، کاهش معنیداری نیافت (0/05>P). ضریب همبستگی پیرسون هم ارتباط معنیداری بین سطوح آیریزین و گلوکز سرمی نشان نداد (0/05>P).
نتیجهگیری: تمرین ترکیبی بهعنوان یکی از روشهای تمرینی برای کاهش وزن و دستیابی به تناسباندام در افراد دارای اضافهوزن مفید میباشد که با تبدیل چربی سفید به چربی قهوهای به افزایش متابولیسم افراد دارای اضافهوزن کمک میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیب برادران
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, I.R. Iran.
فرهاد رحمانی نیا
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, I.R. Iran.
علی رضا علمیه
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :