اثر آنتیاکسیدانی آغوز گاوی در پاسخ به فشار اکسایشی ناشی از فعالیت ورزشی واماندهساز در دانشجویان دختر فوتسالیست
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 23، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-23-6_011
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: افزایش فشار اکسایشی ورزشهای مختلف و مصرف مکملهای خوراکی بهمنظور کاهش آسیبهای اکسیداتیو ناشی از فعالیت بدنی در بین ورزشکاران رایج است. مطالعه حاضر به منظور بررسی نقش آنتیاکسیدانی آغوز گاوی در برابر فشار اکسایشی ناشی از فعالیت واماندهساز در دانشجویان دختر فوتسالیست انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی 18 دانشجوی دختر فوتسالیست بهطور تصادفی به 2 گروه دارونما و مکمل تقسیم شدند. افراد گروه مکمل روزانه 2 عدد کپسول آغوز گاوی (mg500) بهمدت دوهفته مصرف کردند. گروه دیگر دارونما (کپسول دکستروز) دریافت کردند. آزمودنیهای 2 گروه پس از 2 هفته مصرف مکمل و دارونما در یک آزمون هوازی واماندهساز بر روی نوار گردان به فعالیت پرداختند. نمونههای خونی وریدی آزمودنیها در 4 مرحله؛ 1) قبل از مکمل و دارونما 2) بعد از 2 هفته مصرف 3) بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی واماندهساز 4) 24 ساعت بعد از فعالیت ورزشی جمعآوری شد. سپس دو شاخص مالوندیآلدئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام اندازهگیری شدند. آزمون نرمالبودن توزیع دادهها با استفاده از آزمون موخلی انجام شد. سپس با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس با اندازههای تکراری مورد آزمون قرار گرفتند.
نتایج: مالوندیآلدئید در سه مرحله؛ بعد از بارگیری، بلافاصله و 24 ساعت پس از انجام فعالیت در گروه مکمل نسبت به دارونما کاهش معنیدار داشت (0/001≥P). همچنین ظرفیت آنتیاکسیدانی تام در بعد از فعالیت واماندهساز در گروه مکمل در مقایسه با گروه دارونما افزایش معنیدار بیشتری داشت (0/05≥P).
نتیجهگیری: به نظر میرسد مکملیاری کوتاهمدت آغوز، فشار اکسایشی ناشی از فعالیت هوازی واماندهساز را با کاهش مالوندیآلدئید و افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی تام در دانشجویان دختر فوتسالیست مهار میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه خدانظر
Department of Physical Education and Sport Science, Shahrood University of Technology, Shahrood, Semnan, I.R. Iran.
علی حسنی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Science, Shahrood University of Technology, Shahrood, Semnan, I.R. Iran.
محمدرضا ربیعی
Department of Statistics, Faculty of Mathematics, Shahrood University of Technology, Shahrood, Semnan, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :