بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 23، شماره: 5
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 262
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-23-5_009
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: به دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابلاهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک گذاری تعیین شد.
نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می توانند به عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژنﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آنها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا درگاهی
Department of Pathobiology, Faculty of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
علیرضا پرتوآذر
Experimental Medicine Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
شیما ندافی
Department of Pathobiology, Faculty of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
محمد مهدی سلطان دلال
Food Microbiology Research Center, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :