شیوع ژن های ویرولانس mrkD ،ecpA ،mrkA ،fimH ،fimA مؤثر در تشکیل بیوفیلم در بین ایزوله های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از نمونه های بالینی
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 23، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 511
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-23-2_008
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: کلبسیلا پنومونیه از باکتری های فرصت طلبی است که در سراسر جهان سبب عفونت های بیمارستانی می شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع جدایه های کلبسیلا پنومونیه تولیدکننده بیوفیلم و ارتباط آن با فاکتورهای بیماری زایی می باشد.
مواد و روش ها: ایزوله های کلبسیلا پنومونیه به دست آمده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های مطهری و میلاد تهران از مهرماه 95 تا خردادماه 96 با تست های بیوشیمیایی شناسایی شدند. میزان مقاومت ایزوله ها با روش کربی– بائر و توانایی تشکیل بیوفیلم با تست فنوتیپی مشخص شد. در نهایت، فاکتورهای ویرولانس با روش PCR شناسایی شدند.
نتایج: بیشترین مقاومت نسبت به سفتازیدیم و سفوتاکسیم (67 درصد) و کمترین مقاومت به ایمیپنم و مروپنم (39 درصد) گزارش شد. تست فنوتیپی بیوفیلم نشان داد که 81 درصد از جدایه ها، تولیدکننده بیوفیلم بودند. همچنین نتایج PCR نشان داد که همه 57 جدایهی تولیدکننده بیوفیلم، دارای ژن هایfimA ،mrkA ، ecpA و fimD بودند و ژن fimH در 92 درصد از جدایه ها شناسایی شد. 36 درصد از جدایه هایی که قادر به تولید بیوفیلم نبودند، دارای ژن fimA و 29 درصد دارای ژن ecpA بودند، ژن mrkA و fim H در هیچ یک از این جدایه ها یافت نشد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مقاومت آنتی بیوتیکی در بین جدایه های کلبسبیلا پنومونیه با تولید بیوفیلم ارتباط معناداری دارد. لذا آگاهی از الگوی مقاومت و مکانیسم تشکیل بیوفیلم این ارگانیسم می تواند به درمان بهتر بیماران کمک شایانی کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی شیوایی
دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مریم مسکینی
گروه میکروب شناسی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
شهلا شهبازی
گروه میکروب شناسی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
دنیا حسنی
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فرامرز مسجدیان جزی
گروه میکروب شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
محسن زرگر
گروه میکروب شناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :