بررسی اپیدمیولوژیک صدمات ستون فقرات و نخاع در استان اصفهان طی سال های 96-1390
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 23، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 293
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-23-1_013
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: آسیب های ستون فقرات ثانویه به تروما دلیل اصلی موربیدیتی بیماران و عامل هزینه های گزاف بهداشتی و درمانی میباشد. اولین قدم در پیشگیری، شناختن عوامل اپیدمیولوژیک آن است. ما در این مطالعه بر آن شدیم تا با مشخص نمودن عوامل دموگرافیک و زمینه ساز آن در استان اصفهان اطلاعات جامعی در اختیار سیستم بهداشتی استان قرار دهیم.
مواد و روش ها: مطالعه اپیدمیولوژیکی حاضر روی 510 نفر از بیمارانی که متعاقب آسیب تروماتیک ستون فقرات طی سال های 1396-1390 به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مراجعه نمودند، انجام گرفت. اطلاعات بیماران شامل سن، جنس، مکانیسم تروما، ناحیه درگیر ستون فقرات، نوع شکستگی و نیاز به جراحی استخراج و ثبت گردید.
نتایج: میانگین سن بیماران 52/14±31/42 سال بوده و 4/30 درصد ایشان زن بودند. 1/17 درصد آسیب ناحیه گردنی، 9/26 درصد آسیب ناحیه توراسیک و 1/56 درصد آسیب ناحیه لومبوساکرال داشته و 3/13 درصد دچار آسیب طناب نخاعی شده بودند. همچنین، 18 درصد به علت شکستگی ستون فقرات تحت جراحی قرار گرفتند. شایع ترین نوع شکستگی، compression (4/29 درصد) بوده و پس از آن شکستگی burst (28 درصد) قرار داشت. شایعترین مکانیسم، تصادف با اتومبیل بود.
نتیجه گیری: باتوجه به آمار بالای حوادث در کشور و بروز آسیب های ستون فقرات بهدنبال آن، لازم است که مطالعات زیادی در زمینه عوامل موثر بر آسیب های ستون فقرات و روش های پیشگیری این آسیب ها انجام شده و با کاهش عوامل موثر بر بروز این آسیب ها، از بار مالی و اجتماعی آن کاسته شود.
کلیدواژه ها:
Vertebral injuries ، Vertebral fractures ، Spinal cord injuries ، آسیب های ستون مهره ها ، شکستگی های ستون مهره ها ، آسیب های طناب نخاعی
نویسندگان
علی ربیعی
Faculty of Medicine, Isfahan University of Medical Science, Isfahan, I. R. Iran.
همایون تابش
Department of Neurosurgery, Faculty of Medicine, Isfahan University of Medical Science, Isfahan, I. R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :